Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg under december 2007

Av Ulrika Pernler - 1 december 2007 10:48

Hej! Igår var vi på Globen. Naturligtvis så följde vi vårt upplagda schema till punkt och pricka. Frukostar, Godis och Mac Donalds. Elin och Erica var de som handlade mest i annexet i år. Karoline och Emilie kom på en hedrande andraplats. Gabbi och jag själv var lite blygsammare... Lite men dyrt var vårt motto i år.

På morgonen var det samling för alla instruktörer i en konferanssal. Vi fick GRATIS smörgåsar och kaffe/te. Gratis är gott!

Det bästa på dagen var dock Kyra Kyrklunds Clinic. Henne kan man lyssna på hur länge som helst.

För att ni också ska få ta del av hennes kloka råd så kommer jag att återge några av dem i korthet här på bloggen idag.

Nummer ett: Ryttaren ska för att få en god sits ha sin balanspunkt bakom naveln. Hittar man inte dit så ska man tänka på hur det känns att sitta på toa när man är hård i magen.

Nummer två: Man ska rida hästen i stället för att rida sadeln. Många ryttare sitter ovanpå hästen och försöken till ridning stannar kvar i sadelns ovansida. Om man tänker sig sin bakdel som två mjuka kuddar (vilket jag tycker stämmer utmärkt på dom flesta av oss) så gäller det sedan bara att sitta bekvämt på kuddarna.

Nummer tre: Om en isprinsessa ska kunna utföra en fin saltomortal så  måste hon vara duktig på att åka skridskor.

Nummer fyra:Hästens huvud väger fem procent av dess kroppsvikt. Halsen väger tio procent. Resten av kroppen utgör de övriga åttiofem procenten av den totala vikten. Hur kommer det sig att ryttaren ändå väljer att lägga så mycket av sin koncentration på huvudets fem procent? Vad gör de övriga nittiofem procenten av hästen?

Tänkvärt!

Hela dagen var jättekul. Vi åkte hem vid 18.30 tiden. Behöver jag berätta att vi blev uppringda av Erica och Elin som fått problem med sin parkeringsbiljett?

Idag tar vi igen oss eftersom vi imorgon anfaller Globen igen!

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards