Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 23 januari 2008

Det är vinter, både igår och idag

Av Ulrika Pernler - 23 januari 2008 13:26

Hej! Vinterdag nummer två. Man går omkring och känner sig lycklig över snön och ljuset som kommer med på köpet. Hästarna kör rally ute i hagen. Fram och tillbaka.

Idag har jag lagt ut om teorikurser på sportlovet. Det är bara några veckor kvar... Kom ihåg att det är ridning precis som vanligt under hela lovet.

Ska ni resa bort och äventyra skelettet på någon skidresa så får ni avboka ridningen och försöka rida igen senare under terminen.

Marcato fortsätter med sina nattliga frihetsövningar. Han tuggar och tuggar på sitt grimskaft och så plötsligt så är han lös. Sedan roar han sig med att städa i stallgången efter kvällens utfodring. Mumsig tycker han.

Vi har tillverkat en bräda som vi sätter längst bak i spiltan innan vi släcker för natten. Några gånger har han lyckats peta ner den också... Han är pysslig!

Poppe har varit lite svår att tränsa de senaste veckorna. Det kan vara så att han har klämt eller nypt sig i samband med tränsningen för han vill inte att man ska komma upp med handen mot öronen.

Om man är två som hjälps åt så går det jättebra. En håller sin hand över hans mankam och nos och den andra tränsar. Lugnt och försiktigt. Om man är ensam kan man ta en pall att stå på så går det också fint. (Han är ju så stor...)

När man tränsar och det är svårt eller man känner sig osäker är det viktigt att man inte börjar fäkta med armarna mot hästens huvud. Hästar har ett begränsat synfält och kan uppleva det som obehagligt. Det är bättre att be om hjälp.

Ibland reagerar hästar på saker som har hänt, fast vi människor kanske inte ens har reflekterat  när det hände,och så sitter det i ett tag. Sedan går det jobbiga över lika fort som det uppstod. Man får vara lugn och konsekvent bara så går det mesta bra.

Hoppas ni njuter av snön och att den får ligga kvar nån dag till.



 
 
skogsfrun

skogsfrun

6 februari 2008 08:35

Varför inte använda sig av den bekanta sockerbiten vid tränsningen? Då kommer huvudet ner av sig själv;) och man klarar det utmärkt väl ensam.
Ett tips, om du delar av inlägget i stycken blir det mer lättläst.
Hälsningar skogsfrun

http://www.barasaras.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards