Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 13 september 2008

Automobildirigent sökes

Av Ulrika Pernler - 13 september 2008 16:27

Hej! I morgon är det hopptävlingar ute på vår stora hoppbana. Division 2 för häst och vi har naturligtvis ett lag anmält. Jag ville bara uppmärksamma er så här i sista sekund på att det fortfarande finns möjlighet att hjälpa till som funktionär på tävlingen. Det är bara att komma ut till oss imorgon och anmäla närvaron i sekretariatet. Det finns både hästnära och hästfria uppgifter så det betyder att även hästrädda pappor och hästtokiga stalltjejer kan få en alldeles egen uppgift. 


Till exempel som… PARKERINGSVAKT 


Parkeringsvakt verkar vara ordet som kan skrämma vem som helst på flykt. Några veckor innan varje tävling sätter vi upp en funktionärslapp i stallet där man själv kan skriva sitt namn på de olika raderna för olika uppgifter. Allteftersom brukar det stå namn både här och där på lappen. Men raden för parkeringsvakt gapar så gott som alltid tom! 


Är det något med ordet. Kanske skulle vi kalla det parkeringstekniker, bilorganisatör eller automobildirigent. På engelska heter det parking meter maintenance employee. Fast jag vet inte riktigt hur man får plats med det på jobbskjortans bröstficka… 


Parkeringsvakt på tävling är en ytterst trevlig uppgift. Jag vet parkeringsvakter som blivit bjudna på både kaffe och bullar av de tävlande.


Man får ta på sig en snygg reflexväst så att man syns. Så står man vid infarten till tävlingsplatsen. När det kommer en bil lyfter man på höger eller vänster arm (det beror på vilket håll man vill att bilen ska svänga) och pekar med hela handen. Man får vara lite som en trafikpolis. Kanske något för den som aldrig förverkligade sina polisdrömmar.  


Det finns en nackdel och det är att parkeringsvakten måste vara den första som kommer till parkeringen. Det betyder att man får stiga upp tidigt trots att det är helg. Men den stora fördelen är att man är klar tidigt. När alla har parkerat kan man gå hem.


Innan man lämnar tävlingsplatsen kan man gå förbi sekretariatet och vinka adjö till dem som måste stanna kvar hela dagen. Då kan jag lova att det känns bra att vara parkeringsvakt, bilorganisatör, automobildirigent eller parking meter maintenance employee! 


Jag har också tänkt mig att redovisa vår senaste undersökning här på bloggen. Frågan som vi ville ha svar på löd:


Vilket är det bästa sättet att bli stallets mest framgångsrika ryttare?O


ch svarsalternativen:  Skryta högljutt från morgon till kväll.  5.7 %

Smälla ballonger på läktaren när de andra rider.  6.9 %

Sätta häftstift på konkurrenternas sadlar.  12.6 %

Byta namn till Peder Fredricsson eller Kyra Kyrklund.  13.8 %

Köpa en shetlandsponny, då får man hoppa lagom högt.  37.9 %Blanda sömnmedel i de andra hästarnas havre.  23 %   


Totalt röstade 87 personer av vilka jag förmodar samtliga har för avsikt att bli stallets mest framgångsrika ryttare.


Absolut mest röster, 37,9 % gick som ni ser till alternativet; Köp en shetlandsponny, då får man hoppa lagom högt. Detta alternativ är just det som jag själv valde och jag har full förståelse för att det är det klart populäraste av dem alla. Dessutom är ju Shettisar såååå söta! 


På andra plats med 23 % kommer alternativet; blanda sömnmedel i de andra hästarnas havre. Fy på er! Det tycker jag inte alls är snällt. Hästarna kan ju både snubbla och få huvudvärk. Jag hade absolut tänkt mig alternativet med häftstiften i sadeln på andra plats. Det tycker jag är mycket mer sportsligt! Dessutom är det mycket lättare att få tag på häftstift än sömnmedel.  


På sista plats i undersökningen kom alternativet; skryta högljutt från morgon till kväll. Bara 5.7 % av rösterna gör att jag nog får tänka om lite. Jag är annars rätt så duktig på att skryta även om det inte märks.


En professionell skrytmåns bakar in sitt skryt lite snyggt i allt annat trams som kommer ut ur munnen.


 Vi ses på parkeringen i morgon bitti!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards