Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg under juni 2009

Av Ulrika Pernler - 2 juni 2009 13:15


Hej! Nu är det bestämt att en av de klokaste hästar som jag någonsin träffat ska få sin alldeles egna människa att ta hand om! Det känns verkligen bra och jag är så glad!


Big E ska skaffa ett nytt jobb, som privat häst och jag tror att han ska trivas utmärkt med det jobbet. Han har förstås jobbat mycket fint hos oss också under hela åtta år och haft så mycket att lära ut till sina elever!


Den stora svarta hästen har en alldeles egen och speciell plats i mitt hjärta. Han har alltid "talat" väldigt tydligt och det är det som är så roligt med honom. Han säger till precis hur han vill ha det. Förutom det så är han också begåvad med en mycket stor portion humor och har givit oss många glada skratt!


Under en tid har han visat för oss att han faktiskt tröttnat lite på jobbet på ridskolan. Han har "valt ut" sina elever genom att fungera felfritt på träningsgrupper och dagtidsridning med instruktörerna, och så knorrat och surat när det varit dags för "vanlig" ridgrupp.


Det är precis så som han är. Han "talar tydligt".


Då Big (som vi redan trodde) var helt frisk och fräsch i hela kroppen efter veterinärbesiktningen var det väldigt enkelt att ta beslutet att sälja honom.


Nu kommer han att bli kompanjon med Camilla som under många år redan har ridit, tränat och tävlat med honom. De två känner redan varandra utan och innan.


Kan det bli bättre?

ANNONS
Av Ulrika Pernler - 1 juni 2009 14:11

Hej! Idag har vi haft sommarmöte i stallet. Då sätter sig dagpersonalen ner och går i genom sommarens planering. Alla listor och lappar är klara nu och det vill inte säga lite.


Ridlägerplaneringar, hästarnas viloveckor, gångtid, tillridning, matlagningslistor, sommarscheman, skurscheman, hagscheman och så vidare.


Vi fyller vårat presonalrum med färglada lappar för även om sommarlov betyder en viss vilotid för hästarna så betyder det också en massa saker att göra för oss som jobbar.


Varje sommar desinficeras till exempel varenda vrå av stallet. Vi målar och fejar. Så ska alla grupper till hösten planeras också. Drygt sexhundra ridplatser ska delas ut efter allas önskemål om dagar och tider.


Som ni kanske har sett på hemsidan så är våra sommaraktiviteter fyllda. Bara på ridläger fyra så finns det några platser lediga. Har ni frågor om sommaren så kan ni ringa eller maila till oss på kontoret.


En massa barn och ungdomar kommer och deltar vid våra ridläger. Det är jättekul! Men det går åt en hel del mat eftersom man blir hungrig av stalluften!


Nu har vi ju haft ridläger under  väldigt många år så vi har fått bra rutin i hur vi ska handla. Men jag mins en gång för en del år sedan...


Gabbi, Erica och jag själv skulle åka för att handla mat och annat till ridlägren som skulle börja samma vecka. Vi packade in oss i bilen och åkte till Gränby Centrum.


Då vi ville vara så där effektiva som bara vi kan så tog vi varsin kundvagn och stormade in på köpcentrat. Gabbi läste högt och militäriskt från inköpslistan och vi hivade ner varor i vagnarna som strax var fulla.


Så stegade vi mot kassorna med våra varuberg. Kassörskan gjorde stora ögon när vi började lassa upp varorna på bandet. En lassade upp och två packade i. Efter vad som verkade som en evighet var den sista varan scannad och vi betalade.


Så rullade vi våra knarrande vagnar mot parkeringen för att åka tillbaka mot stallet.


Gabbi låste upp bilen. Så tittade hon på mig och så på Erica och så mot vagnarna och till sist mot bilen. Hur i allsin dar skulle vi få in alltsammans och oss själva? Nog för att gamla Volvos slukar det mesta men nu undrade vi om vi inte tagit oss vatten över huvudet.


Vi började med att stuva skuffen full. Så fyllde vi ena halvan av baksätet. Men trots det hade vi en hel massa kassar kvar. Gabbi tittade på mig och sen på Erica.


Så gav hon order!


Erica fick sätta sig i baksätet och spänna fast bältet. Sedan lassade vi in resten av kassarna.


Jag mins att man kunde se lite av översta delen av hennes huvud sticka upp bland ICa kassarna där bak. Ena handen stack fram och hon vinkade lite ibland. I övrigt gav hon inte ifrån sig några ljud och vi körde så snabbt vi kunde inom lagens gränser för att hon skulle slippa ut ur sitt fängelse.


Hemma i stallet så lassade vi snabbt ur kassarna ur baksätet och fick ut Erica som allt var lite blå om läpparna men vid medvetande. Phu!


Efter den gången så handlar vi torrvaror ena dagen och förskvaror en annan. Man lär så länge man lever!

ANNONS

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb med Blogkeen
Följ Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se