Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg under december 2009

Av Ulrika Pernler - 13 december 2009 16:36

Hej! Idag har vi haft pynttävling i stallet. Jättefint blev det och gott tyckte hästarna. Det finns bilder från dagen i pixbox http://www.pixbox.se/alb_show_id1147766_page0.html  och i dagens kalenderlucka.


Av Ulrika Pernler - 11 december 2009 11:23


Hej! Ibland kommer det några rader i ett brev eller i ett mail som gör en speciellt glad. Så var det idag! Tone som äger Ekens Neuthron, (som jag berättade om för några veckor sedan) har skickat ett mail till oss idag.


Hälsning från Neuthron och Tone

 

Fick ett tips om att det fanns en blogg som bla Ekens Neuthron fanns omtalad i.

Jätteroligt att läsa om honom och hans framfarter *ler*

Det är vi som äger honom idag. Vi köpte honom när han var 21 år. Han skulle ”bara vara ” sällskapshäst till våran B-ponny Russin. Men när vi såg honom och började rida , så märkte vi snabbt att han var ett helt underbar läromästare ( med en massa bus ).

Han har varit med på både hopp och dressyrtävlingar med bra resultat. Han gick oftast felfritt. Otroligt vändbar. I början skickade han av Tone några gånger , men alltid bara en gång per ritt. Vi har alltid sagt att det gör han bara för att visa att han är bäst/smartast. 

 I början gick det inte så bra att sadla ( sparka , bet )och samt kliva upp. Och SPRAYFLASKOR var helt enkelt monstersaker !!  Vi har ett  stall med 3 boxar , så allt är lugnt  runt  honom. Det verkade bara vara det som behövdes . Han slutade snabbt med sina ”små” ovanor .  Med tålamod så fick Tone honom att även acceptera sprayflaskor , nu är det inga problem. Trafiken ingen större problem.

Han bor med B-ponnyn  Russin -95  welsh  sto  ( vi haft henne sen föl ) och  Beauprince -02  tysk hannoveranare .

Tone fyllde 18år ifjol och dom avslutade sin tävlingskarriär tillsammans på KM 2008. Han blev 3:a dressyr och  1:a hoppning. Han blev då kombinarat mästare( bästa ekipage i både hopp och dressyr).

Dom visade då att ÄLDST är BÄST  :)

Sen gjorde dom sin sista klubbtävling under Julklappshoppning ( utkädda ) . Men då ”skötte” han sig genom att visa att han fortfarande kunde få av sin ryttare trots sina nästan 27 år *ler*

Och som ni också hade märkt , så mådde han SUPER när han fixade det. Det nästan syns att han stod och flinade. Man kunde aldrig bli arg på honom när han skickade Tone i backen. Man skrattade bara , för han är så otrolig charmig.

Han har aldrig krypit under tråden här ( beror kanske på mina 4 trådar hihi )  men hoppa ÖVER , det kan han. Bara om han blir ensam kvar i hagen annars är han supersnäll i hagen.  Senast idag hoppa han över rasthagen (1,20cm) . Vi kom hem med dom andra och han ville inte vänta….som alltid.

Han är en ”krutgubbe” som kommer leva i många år till. Har aldrig varit sjuk eller halt.

Här kommer han få stanna tills han inte orkar mera. Han är pensionär idag men våran lillpojke 4 år rider honom och även Tone iblandt på uteritt. Han ÄLSKAR godsaker. Glömmer man att stänga boxdörren riktigt , så är han ute på nolltid. Han kan verkligen öppna dörrar !! Stark mule  har han! :)  Han går för det mesta lös in och ut till hagarna. Han vet exakt vart det finns mat. Russin kan någon gång gå fel in i hans box…ojoj inte alls bra, då jagar han ut henne när han kommer in.

Skickar med ett par bilder på honom.

Lika "vithårig" som alltid ... om inte mera nu :)


God Jul och Gott Nytt År  önskar vi från Söderhamn


Neuthron , Russin och Beauprince

      

Av Ulrika Pernler - 10 december 2009 14:51

Hej! Nu kommer kylan, står det i tidningarna idag. Härligt, man nästan längtar efter att bli lite insnöad. Ja bokstavligt talat då. Så där om det blev förra året när familjen körde i diket redan innan vi kom upp på stora vägen. Morfar fick komma med traktorn och ungarna satt i baksättet och tjoade och skrattade och kom dessutom försent till skolan. Det är riktigt vinternöje det!

    

Om inte annat så kommer det kanske lite snö som täcker det bruna och gör marken vit och fin. Vi får se!


Nästa vecka är det sista veckan på terminen på ridskolan. Några grupper har redan tjuvstartat med lekar den här veckan...


En uppmaning till mina dressyrgrupper; Det blir julkadrilj i vanlig ordning och jag har köpt en ny radio så musiken ska kunna skråla riktigt ordentligt.

Tar ni med en tomteluva att ha utanpå hjälmen så blir jag mycket glad!


 Dagens lucka, nr 10!

Av Ulrika Pernler - 9 december 2009 14:27

Hej hopp eller vad man ska säga! Idag har vi ridit sista "Uffeträningen" före jul och jag måste säga att vi skötte oss väldans fint. Uffe blev inte arg och han behövde bara gå ut och hämta andan en enda gång!


Vi är verkligen duktiga!


-Kom tillbaka snart, sa Malin när hon ridit klart, Allra senast i januari!

Uffe tittade frågande på henne.

- Äh, passa på att vila upp dig ordentligt nu när du har chansen, sa jag. Fast jag menade det inte. Jag  tänker ringa i januari!


Här är dagen lucka:

Av Ulrika Pernler - 8 december 2009 14:23

Hej! Den här veckan har vi hjälp av en massa praoelever. 1,2,3,4,5... Ja, jag har försökt räkna dem flera gånger men utan att lyckas.


Vi är i alla fall glada att få så mycket extra hjälp. Då leran bestämde sig för att vara kvar ännu ett tag så håller sig våra praktikanter sysselsatta med att få rent hästarna inför kvällens lektioner.


Idag har de också fyllt hela stallgången med nytt och fint spån! Något som vi saknat ett tag då vi letat land och rike runt efter sågspån. Men alla sågar skyller på IKEA! De gör så mycket spånskivor till sina möbler att det inte blir något spån över till landets stallgångar...


På den nedersta bilden ser ni en för dagen ledsen hund. Det är hovslagarens Baileys som har blivit hundbiten och måste ha en sådan där tratt som inga djur är speciellt förtjusta i. Vem vill gå runt och se ut som en parabolantenn? Dessutom fick han bara in dåliga kanaler i tratten lät han meddela.

Skönt var det i alla fall att få komma till stallet och bli överöst av medlidande!


Nu hittar ni grupplistorna till julens kurser på hemsidan www.uppsalaponnyklubb.se . Det finns vissa ströplatser kvar. Hör av dig till kontoret om du vill veta mer! upk@telia.com


        


 Dagens lucka:

Av Ulrika Pernler - 7 december 2009 14:52

Hej! Imorse hade vi personalmöte. Det brukar vi ha på måndagmorgnar ungefär en gång i månaden. Det bästa med mötet är att vi fikar. Att äta en lussebulle istället för frukost är toppen tycker jag!


Jag kan också tänka mig fikabröd av annat slag. En morgon förra veckan fanns det tex wienerbröd som en av våra "TK-tanter" med röd väst lämnat åt oss. Den låg som bomull mest hela dagen sedan!


Det behöver förresten inte  bara vara mjuka bullar och kakor. Hallongrottor, finska pinnar och russinkakor funkar fint för min del!


Men pepparkakor är jag inte speciellt förtjust i. Åtminstone inte sedan degen gräddats. Däremot gillar jag pepparkaksdeg, vem gör inte det?


Dagens möte handlade mycket om jullovet som stundar. Vi har fått väldigt bra med anmälningar till våra julkurser och det är till och med dags att sätta ihop grupper och tider. All sådan info kommer ut på hemsidan alldeles snart. www.uppsalaponnyklubb.se .


En grupp med elever är dock lite svårare att nå då det gäller julkurser och det är våra yngsta barn som precis börjat rida eller som ridit någon eller ett par terminer.


Så nu vill jag slå ett slag för de kurser som vänder sig till denna grupp!

Passa på att gå en kurs under julen. Det är roligt att rida flera dagar i rad. Man hinner lära sig väldigt mycket!


Det finns platser kvar:

21-22 dec Dress/ hopp P1-P4 Sara Hägg har kursen

2-3 jan Dress/hopp P1/ S1 uppåt Sara Hägg har kursen 


Läs mer om julens aktiviteter här: http://www.uppsalaponnyklubb.se/julkurser09.pdf


Nu kommer lucka 7:



Av Ulrika Pernler - 6 december 2009 17:14

Hej! Idag arrangerade US höstterminens sista klubbtävling. Sex stycken tävlingar har det varit i hoppning och dressyr.


Idag var det hoppning och jag var och kikade en stund då jag ändå skulle släppa ut och in min häst från hagen.


Jag måste säga att  hästar och ryttare såg både pigga och glada ut. Kanske är det snart dags att dra ner lite på havren... Det borde i alla fall hjälpa mot för glada hästar. För glada ryttare kan man inte få däremot så de får fortsätta med sin havre året ut.


Stort tack till US för att de kämpat så med att få ihop tävlingarna. Tack också till alla ridskoleelever som hjälpt till som funktionärer. Värdefullt är det också många av våra vuxenelever hjälpt till på och vid sidan av banan trots att de (precis) passerat 25-årsstrecket (som är den övre gränsen för att få sitta med i us...).


Så Tack!!!


Igårkväll såg jag en rysare på TV och jag skulle bara vilja ge några tips till er. Om, om, om ni bestämmer er för att vara med i en rysare på TV, undvik då att gå in i skogen på natten, gå ner i källaren när lyset är trasigt eller att öppna dörren när det plingar på kvällen och ni är ensamma hemma medan det blåser och är dimma utanför.


Tänk att de aldrig lär sig!


Här kommer dagens lucka:


Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards