Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 8 juni 2010

Men det gör detsamma för han är min soldat...

Av Ulrika Pernler - 8 juni 2010 14:17

Hej! Nu är det bara några få dagar kvar i skolan och sedan blir det ett långt härligt sommarlov. Jag känner på mig att sommaren kommer bjuda på massor av bra väder!


Min yngsta son ska delta i sin skolas avslutningsshow och årets tema är "kärlek" vilket inte har varit jättepopulärt när vi har pratat om det hemma. När han klev av skolbussen i måndags berättade han att hans roll var att klä ut sig till soldat.


Jag började genast sjunga "...men det gör detsamma för han är min soldat någonstans i Sveeeriiiige".

Han tittade storögt på mig och sa; -Men mamma, hur visste du?

Vad svarar man. När jag var liten fanns det inget att se på TV så man såg på det lilla som fanns. Många melodier har etsat sig djupt in i hjärnvävnaden. Introt till Hem till gården, Kapten Zoom och Raskens till exempel.


Sonen var i allafall väldigt imponerad!


Jag har bestämt för mig att vi brukade plocka syrener som vi gav till fröken eller magistern på avslutningsdagen. Fast nuförtiden är syrenerna nästan alltid utblommade till avslutningarna. Kanske började sommarlovet tidigare då?


I vilket fall brukar jag alltid försöka smita iväg till barnens skolavslutningar. Det finns inget bättre än när alla sjunger "Den blomstertid nu kommer". Det är nästan så man tror att det är man själv som ska få gå på sommarlov.


De sista veckorna har det vuxit rejält i sommarhagarna och ridskolans hästar har jobbat på bra med att hinna klämma i sig gräs i samma takt som det växer. Det har resulterat i att även hästarna har vuxit en hel del, i omfång. Men klotrunda hästar är också ett mycket gott sommartecken och som vi brukar säga; Rund är också en form!


Vi har delat in hästarna i tre flockar. En för halvbloden och de ädla ponnyerna. Dem släpper vi först i de obetade hagarna. Sedan har vi en flock för dem som har bulliga former men ändå tål att äta en del. De får gå på de beten som betats av lite av den andra flocken.

I den tredje flocken har vi dem som blir runda bara de tänker på gräs och som ligger i riskzonen för att dra på sig fång. De får gå på magert, ogödslat bete.


Men hästarna verkar inte bry sig om vilket bete de blivit tilldelade. De är lika glada allihopa vid kvällens hagutsläpp.


Blommor finns det i massor just nu så att plocka en sommarbuket till fröken ska nog gå bra! Lite längre ned ett skojigt klipp som jag fick nys om.

        

  

Så en liten överraskningsfilm...

För alla som trodde det var "a piece of cake" att rida en hinderbana...

Titta här så får ni se!

 
 
Ingen bild

Anders

8 juni 2010 16:35

Galaxer i min braxor, sedan ej att förglömma melodierna till Dallas och Miami vice

 
Ingen bild

Mita

9 juni 2010 09:00

Hej!
Alla fina bilder du lägger ut, kan du inte ha några på "längden" så man kan använda dom som skrivbordsunderlägg? När dom är på höjden ser dom så konstiga ut. /Kramiz Mita

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards