Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 30 juni 2010

Gratiskaruseller och Krolliljor och humlor

Av Ulrika Pernler - 30 juni 2010 13:01

Hej! Under hela våren har vi varit på jakt efter en varuautomat och en kaffeautomat till vårt fikarum/ teorisal på ridskolan. Detta för att elever och andra besökare ska kunna ta sig en kopp kaffe eller choklad och någonting till när de blir sugna.


När vi började leta trodde vi aldrig att det skulle bli så svårt att få automaterna på plats. Kaffe- /Chokladautomaten kom på plats undervårterminen och i dagsläget tror jag till och med att jag förstår mig på hur den fungerar.


Jakten på en varuatuomat har varit desto svårare och styrelsen har verkligen jobbat hårt! Så en dag för en dryg vecka sedan knallade plötsligt två varuautomatsleverantörer in på ridskolan. Med sig hade dom ett gigantiskt åbäke av karuselltyp.


Det skulle snart visa sig att våra dörröppningar inte alls var byggda för att släppa in några karuseller. Så färden från lastbilsflaket till fikarummet kom att kantas av en hel del repade lister, färgflagor, svett och svordomar från leverantörerna och ett lite manglat hörn på apparaten. Men voila så stod den på plats även om dörren var en aning sned!


Då vi var helt oförberedda på leveransen (leverantörer kommer lite när de vill och har lust och tid, men vi är såklart väldigt glada ATT dom kommer) så var vi alla upptagna med olika saker i anläggningen. Även Gabbi var uppbokad i ett möte men det blev ändå hon som fick vara med på snabbgenomgången.


Snabbgenomgången var den korta och intensiva lektion hon fick i hur man fyller på, ändrar priser och sköter karusellen. Då hon var mycket stressad och stod med ena foten på mötet och dessutom är något svag i sin tekniska läggning (ursäkta Gabbi) så kan ni ju tänka er vilken katastrof detta skulle kunna mynna ut i.


Som tur var så lade hon märke till det allra viktigaste vilket var att "Vad du än gör stoppa aldrig och jag menar ALDRIG något i det högra facket! För då blir det G-R-A-T-I-S, gratis! Det är aldrig bra när det gäller automater.


Idag, en dryg vecka senare skulle Gabbi och jag göra en manual till karusellåbäket. Gabbi skulle stå för informationen och jag skulle anteckna för att göra manualen. Jag är väldigt bra på att göra manualer och gör dem gärna till det mesta som kan behövas mekas med.


Gabbi stod med nyckeln i handen och kliade sig i huvudet. Så satte hon igång och jag skrev så pennan glödde. Jag kan väl inte säga att jag är säker på att hon mindes speciellt mycket av vad leverantörerna sagt den där dagen.


Men hon drog i lite spakar, tryckte på de röda knapparna och tappade några delar på golvet och faktum är att hon lyckades få facken att röra sig, ändra priset på hyllorna och inte minst ställa om den inbyggda datorn med digitaldisplayen med hjälp av spetsen på en brevkniv.


Jag antecknade och var djupt imponerad!


Nu ska vi börja fylla automaten. I början blir det lite dricka och choklad och liknande men till hösten ska det in lite smörgåsar och annat också. Har ni bra förslag på vad man kan ha däri så är det bara att maila till upk@telia.com .


Jag tyckte vi skulle ha Guldhamstrar för 39 kronor på hylla sju men blev nedröstad innan jag ens hunnit tala för saken...


Nåja, hästarna går i hagen och myser. Här kommer några bilder:

           

     


En annan viktig händelse idag var att min mamma och pappa åkte till botaniska trädgården med ett fotografi för att få reda på vad den vackra liljan på baksidan av mitt hus heter. Det var så att jag grävde i en syrénrabatt får ett par år sedan när jag fick upp en lerig stor knöl ur jorden. Jag slängde ned den i en av rabatterna på baksidan och sedan kom denna fantastiskt vackra växt upp.

Nu vet jag att den heter "Krollilja". Tack mamma och pappa för hjälpen!        


Jag har också varit på jakt efter en humla i trädgården. Bara för att jag tycker humlor är så söta och luddiga. Men det har varit totalt humlefritt... Så igår kom en mycket hungrig humla surrande genom luften och landade i en buske. Där satt den och samlade käk länge och väl. Så nu har jag änstligen fått några humlebilder! Nu ska jag jaga en fjäril istället!


        

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards