Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 24 juli 2010

Tystnad en stund

Av Ulrika Pernler - 24 juli 2010 19:35

Hej! Förbered er på bloggtystnad ett par dagar. Jag ska till hemlig ort. Återkommer dock snabbare än ni tror!


När jag kommer hem drar det ihop sig för kommande läger vilket kommer att kräva planering. Det blir intensivt ute på ridskolan ett tag framöver.


Två träningsläger blir det där det ska trimmas både hoppning och dressyr. Där har Gabbi huvudansvaret och jag vet att hon har pusslat och planerat för elever och hästar.


Kvällstid den sista veckan blir det igångsättningsläger där ryttare och hästar ska göra lite av varje.


Ett prova på läger ska vi också ha där ett antal barn och ungdomar ska få känna på hur det är att rida. Vi hoppas att de vill fortsätta under hösten sedan!


Själv ska jag ha ett långt och ett kortare dressyrläger. Lektionsuppläggen är jag rätt så färdig med men teori lektionerna ska planeras. Ni vet ju att jag tycker det är så roligt att ha teori och det finns precis hur mycket som helst att prata om.


Ibland har jag bara så svårt att välja precis vad...


Ridlära är förstås jättteviktigt för ska man kunna utföra olika rörelser och rida med bra sits och veta när hästen gör rätt så måste man ju veta vad man gör, hur man gör, hur det ska se ut, kännas och fungera.


Å andra sidan finns det mer som jag vill lära ut; att hantera hästen säkert, förstå hur hästar fungerar och reagerar, förstå hur hästens exteriör och temperament spelar in för vad man kan ställa för krav på sin häst, veta hur man sköter om sin häst, vad den äter och varför.


Praktik i stallet är inte heller så dumt; lastträning, longering, tömkörning, linda ben, sätta på täcket eller bara hur man leder sin häst till hagen, hur man släpper den och varför.Hur man gör rent i boxen, vad man ströar med och varför det är så viktigt att man har var sak på sin plats i stallet. 


Avpassning av munderingen, hur man gör, varför har man en sån nosgrimma eller sadelgjord på just den hästen?


Får man vara rädd för hästar men ändå vilja rida och hur arbetar man med sin rädsla?


Vad behöver man kunna innan man köper häst? Vad ska man tänka på? Vilken häst passar just mig?


Att börja tävla; Hur anmäler man sig? Vad gör man på tävlingsplatsen? Hur rider man ett dressyrprogram? Vilka hinder och svårigheter kan jag möta på en 110 bana?


Jag skulle kunna ha teori hur ofta som helst. Jag hopas ni vill lära er om precis allt!

 

Om man deltar aktivt i teorilektionerna så kan jag lova att man lär sig rida både fortare och bättre!

 

Vi ses om ett par dagar!

                

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15
16
17 18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards