Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2010

Våga vara vetgirig

Av Ulrika Pernler - 21 oktober 2010 14:09

Hej! Idag har jag lagt ut enkätsvaren från elever och föräldrar angående vår ridskoleverksamhet. 79 stycken svar kom in och svaren hittar du här.

Dom som ville kunde skriva egna kommentarer och idéer på de tomma raderna på papprets baksida och en hel del sådana kom in vilket var kul. Nu kommer vi i personalgruppen, styrelsen och us titta igenom era svar och se vad vi kan jobba vidare med.


Det finns önskemål från eleverna om att få mer teoritillfällen på ridskolan och det tycker jag är jättebra. Förutom att rida så finns det ju hur mycket som helst att lära sig om hästar!


Igår var ju veterinär Peter hos oss och undersökte ett par hästar. Stallvärdinnan Johanna hjälpte mig under tiden. På så sätt kunde hon vara med och lära sig en massa saker. Johanna ställde också flera jättebra frågor och jag tror hon lärde sig flera bra saker som hon kommer att ha nytta av.


Att delta i det som händer i stallet och att våga ställa frågor är ett jättebra sätt att lära sig mer. Det kan tex vara att sätta sig på läktaren och titta när någon tömkör eller longerar. Eller att kika lite när hovslagaren sätter på en sko. Eller att komma ut en liten stund innan man ska rida och titta på lektionen före som kanske hoppar den övningen man själv ska hoppa den dagen. Eller att be stallvärdinnan en skötare eller intruktören om hjälp när man ska kratsa hoven för att man inte vet riktigt om man gör rätt.


På de lägre nivåerna i ridningen ordnas automatiskt teori i anslutning till lektionen ett par gånger per termin. Beroende på vilken tid man rider så läggs teorin före eller efter lektionen och den är förstås kostnadsfri. Instruktören säger till några gånger i förväg så att man är beredd! Men även om man ridit lite längre så får gruppen gärna ha teori. Säg bara till instruktören så ordnas detta med stallvärdinnan.

På höstlovet och sportlovet har ni alltid chansen att gå teorikurser om hästar. Då får man också praktisera mycket i stallet och det är nyttigt!


När vi har lovkurser så ingår det ett teoripass per dag i samband med att man ska rida sin lektion. På sommaren ingår det ibland mer än ett pass per dag.


För den som vill lära sig ännu mer så håller vi en föreläsningsserie under hösten och vintern. Den första föreläsningen är den 27 oktober och handlar om hästens infektionssjukdomar. En jätteduktig veterinär kommer och håller den föreläsningen för oss. Det kommer att komma en föreläsning i månaden ungefär ända fram till i vår. Alla föreläsningar presenteras på vår hemsida www.uppslaponnyklubb.se och vem som helst får komma och lyssna och lära!


På distriktets hemsida så kan man också hitta olika kurser och föreläsningar att gå på . Så jag rekommenderar er att gå in där och kika. http://www.ridsport.se/uppland/ 


Man kan också kolla in olika klubbars hemsidor och kika efter clinics och träningar. Dessa är oftast öppna för alla som vill delta från läktarplats!


För en del kan det vara lättare att vara med i verkligheten än att läsa i en bok. Men böcker är annars ett jättebra sätt att lära sig mer för den som är vetgirig. Det finns hur mycket böcker som helst om hästar och ridning. De flesta böckerna kan man låna på bibliotek om man inte vill köpa dem förstås.


Apropå det så är det fortfarande fler som borde läsa boken "Hästhållning i praktiken" av Mats Mellberg. Vilken är min "utmaningsbok". Nu vet jag att det är flera som håller på och just nu sitter med nästan mitt i boken.

De som har läst den och rapporterat till mig har sagt att de tyckte den var jättebra. Det tycker jag också och dessutom tycker jag det är kunnskaper som man bör ha och som är viktiga när man håller på med hästar.


Så ta och skaffa ett ex av boken och kryp upp i soffan i höstmörkret. När ni har läst klart så mailar ni bar mig 018500749@telia.com så får ni en liten signatur på min utmaningslista!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards