Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 29 november 2010

Välkommen in i juvelbutiken!

Av Ulrika Pernler - 29 november 2010 14:21

Hej! Globen horseshow har pågått hela helgen och alla jag har pratat med tyckte att årets show var suveränt bra! Vi instruktörer åkte naturligtvis tillsammans i fredags till Ridinstruktörernas dag. Precis som vi alltid gör. Traditioner är till för att hållas på!


Vi hade väldigt trevligt och det var få missöden. Gabbi körde över en refug och gick senare med huvudet rätt in i en glasruta. Både rutan och huvudet höll!  Erica ramlade raklång över ett cementfundament och fick lite ont i ena benet. Men betongfundamentet höll också!


Så i år blir vi inte skadeståndsskyldiga till att ha pajat något på hela Globen. Vi har inte glömt att betala parkeringen. Vi har inte kört in i någon cementpelare i garaget. Vi har inte tappat bort någon av våra anställda. Det enda vi verkligen HAR gjort är att vi länsade annexet på bra hästgrejor redan på fredagen… Så därför vill jag säga till er stackare som kom på lördagen för att fynda… Sorry!


På lördagen fyllde ungdomssektionen en hel Globenbuss med ungdomar och föräldrar och var borta till sena natten. Vad jag har hört så hade alla jätteroligt och alla kom med bussen hem också!


Tänk vilken fantastisk första advent vi fick med snö och allt. Det är man inte bortskämd med. Förra året vill jag minnas att det regnade. I morse var det hiskligt kallt men fantastiskt vackert. Det var som att kliva in i en juvelbutik!


En bra dag att släppa in vår nyaste stjärna Strawberry Bob i ponnyflocken. Jag hämtade honom från den nykomlingshage han gått i hitills. De stora hästarna stod och njöt av solen i sin hage när jag ledde förbi Bob. Han gick med pigga steg mot ponnyhagen precis som att han hade på känn att det här skulle bli skoj!


Jag släppte in honom genom grinden och stannade kvar för att se efter så allt gick lugnt till. Flockens ledare Moki var förstås först framme för att kolla vem det var som kom. Moki och Bob hälsade lugnt och fint på varandra och sedan spatserade Bob rakt in i flocken. Alla tittade med spetsade öron på nykomlingen.  


Så bestämde sig Bob för att det behövde springas litegrand. I en bra flock är det inte fel med lite fart. Så han vände sig om och travade iväg. Det tog några sekunder innan resten av hästarna förstod att det var skoj på gång. Men när de väl fattat grejen så hängde de gärna på.


Så sprangs det en del i ponnyhagen. Från vänster till höger och sedan från höger till vänster. Sedan sprangs det bortåt och jag såg bara rumporna på ponnyerna när de försvann bakom kröken på hagen.


De lämnade ett moln av snörök bakom sig.


        

             

    


     

   


           


     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards