Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 16 december 2010

Passa på att rida kadrilj!

Av Ulrika Pernler - 16 december 2010 12:45

Hej! Idag är det torsdag den sista veckan på höstterminen. Sista veckan väljer många grupper att göra något roligt som att leka lekar eller rida kadrilj. Det brukar kännas som en bra avslutning och både hästar och ryttare brukar springa runt i manegen och se alldeles lyckliga ut.


Jag måste erkänna att jag också tycker det är väldigt skoj... och faktiskt nyttigt också för ryttarna att våga göra något annorlunda med sina hästar.


I måndags när min dressyrgrupp red sin kadrilj så hade de sån tur (?) att de blev filmade under tiden och nu har jag fått filmen. Den ska ni få se i dagens julkalenderlucka.


Först måste jag bara få berätta om dressyrgruppen som jag har på måndagar och som jag har haft sedan den startade i mitten av nittiotalet. Den består av nio "tjejer" (för tillfället ingen kille) som alla har ridit väldigt länge, känner varandra väl och som har kul tillsammans i gruppen. 


Då ni kan läsa ovan att de har ridit tillsammans länge så har det också blivit så att alla har blivit lite äldre med tiden (även jag). Det är nio elever i gruppen och fem av dem är mellan sextio och sjuttio år. Tre är i femtioårsåldern och så har vi gruppens ungdom på endast 41 år. Jag är så stolt över dessa elever som rider vidare i gruppen år efter år och som lär sig mer, vågar och framförallt har jätteroligt. Det visar verkligen att ridning är för alla!


Varsågod att se dem i lucka 16!


Ps. För att ingen ska missa tillfället att rida kadrilj denna veckan så har jag ställt en cd-spelare med en jul-cd i personalrummet. Så om er ridlärare tvekar så säg bara till henne att genast trava iväg och hämta musiken! Ds.


En sak till bara. Vi red till musik men på filmen hörs mest den där tomten som står och ropar. Så om ni vill kan ni stänga av ljudet och sätta igång videon som ligger under kadriljen. Där finns det ljuv musik!

  




 
 
Ingen bild

Anders

16 december 2010 14:16

Red Kadrilj i tisdags, hur kul som helst och hade varit kul att se hur det såg ut. Många skratt men som tur var inga krockar.
GOD JUL

Ulrika Pernler

17 december 2010 11:27

Var nog mycket snyggt!

 
Ingen bild

Undrande

16 december 2010 22:54

Hej! Jag undrar bara lite nyfiket varför så många av hästarna som går med hjälptyglar? Ser inte så bra på filmen men ser ut som snodd? :)

Ulrika Pernler

17 december 2010 11:32

Det är lite olika inspänningar. Snodd, chambong och vanlig inspänning. Vi satte på några extra inspänningar för att några av hästarna taggade till och jag är rädd om mina "Tanter". Men vi använder inspänningar på vissa hästar i vanliga fall också beroende på temperament och exteriör bla för att de ska få gå så jämnt och avspänt som möjligt vilket gör att de håller.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards