Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg under december 2010

Av Ulrika Pernler - 5 december 2010 19:04

Av Ulrika Pernler - 4 december 2010 13:34

Hej! Lördag och ett underbart vackert vinterväder! Hoppas ni alla hinner ut och får njuta en stund av snö och sol!


Som ni vet så har vi haft vår fina Chili ute för försäljning sedan ett par veckor. Anledningen till det är att han  behöver lite mer variation i vardagen. Att gå runt på fyrkanstspåret i ridhuset  blir lite enformigt för honom.

I onsdagskväll så besiktigades han av den nya ägaren och allt gick bra. Det betyder att han flyttar på torsdag i nästa vecka.


Chilis nya destination blir Olunda Ryttargård. Där bedrivs ridskola i lite annan form än hos oss och vi tror att det kommer att passa Chili utmärkt. Ridning utomhus, körning, voltige, handikappridning och kanske riddarspel.


Det känns jättebra tycker vi i personalen. Fast det blir också lite sorgligt att lämna ifrån sig en av våra fina och inarbetade ponnyer.


En till förändring blir det också under nästa vecka i och med att Felix lämnar ridskolan. Felix har haft kringflyttande ledproblem sedan före sommaren och eftersom inte de sedvanliga behandlingsmetoderna har bitit på honom så får han chansen att åka på lång rehab. Därmed kommer han att bo hos Tina som också har Tornado sedan tidigare. Det är inte säkert att han blir frisk men han får ändå en ytterligare chans. Vi återkommer med rapporter om detta senare.


I övrigt går allt sin gilla gång. På måndag är det bara två veckor kvar av höstterminen. Det märks i vanlig ordning på att många vill rida igen sina missade gånger. Ni som vet med er att ni kommer att missa någon av de sista gångerna på ridningen får mycket gärna avboka även om ni vet att ni inte kommer att rida igen. På det sättet ger ni i varje fall någon annan chansen!


Dagens lucka handlar om glädje:


Av Ulrika Pernler - 3 december 2010 14:53

Hej! Nu är det fredag igen. På söndag är det hopptävling, den sista för 2010! Dels 'är det vanlig klubbtävling. Men så ingår också den sista omgången i Julshowskvalet. Så på söndagkväll vet vi vilka som får chansen att delta vid det spektakulära hoppinslaget vid julshowen den 19 december.


Här kommer dagens lucka:

 

Av Ulrika Pernler - 2 december 2010 13:04

  

Hej! Nu gillar ju jag inte att klaga... men...

När man står i ridhuset och har lektion flera timmar i rad så behöver man ha något att dricka då och då. I annat fall händer det att man börjar kraxa värre än vanligt. Speciellt när man går och drar på en envis hosta.

Det är inte bra att hosta när man har mikrofonen på... Eleverna kan få tinnitus, hästarna kan bli rädda eller i värsta fall så blir det snöras från taket.


Med tanke på ovanstående så handlade jag mig en hel platta läsk på ett ställe som hade annonserat i veckan. Vilken fullträff, tänkte jag. Nu klarar man sig ett bra tag! Sedan glömde jag läsken i bakluckan på min bil...


Jag kom på det igen nästa dag. ..


Trots att jag sprang till bilen på trettio sekunder så hade de övriga arton timmarna i bagageluckan fått läsken att frysa rakt igenom. Ni som deltog i fysiklektionerna i skolan vet vad som händer när vätska fryser... Burkarna hade ingen burkform längre. De var liksom runda åt alla håll. Snygga! Men inte så praktiskt...


Haha, skrattade Emelie, nu finns detsäkert ingen kolsyra kvar!

Vad menar hon? tänkte jag. Burkarna var ju fortfarande oöppnade, vart skulle den ha tagit vägen? Jag ställde in de runda burkarna i mitt skåp för att de skulle få tina.


Nästa dag spatserade jag till skåpet för att ta mig en rund burk läsk. Jag öppnade dörren och valde omsorgsfullt en av dem som inte hade exploderat redan. Så öppnade jag kapsylen och förväntade mig att få höra det ljuva kolsyrepyset... Det uteblev... Drickan var odrickbar.


Man kanske skulle ha lyssnat lite mer i skolan...eller så skulle man helt enkelt inte ha glömt dem i bilen.


Nåja, här kommer dagens lucka;


Av Ulrika Pernler - 1 december 2010 14:40

Hej! Bitande kyla och massor av snö men ändå Uffeträning! Annars är det lätt att man snöar in därborta i Tierp...


Lite insnöat var det dock och vi var inte så många som tränade i dag. Faktum är att jag till slut blev själv under min timme eftersom Linnea fick lämna arenan på grund av en sträckning.

Rolle har varit lite avslagen på sistone. Jag tror att han har känt sig låst i kroppen på grund av kylan. De senaste dagarna har jag verkligen tänkt på att ge honom gott om tid att komma loss i lugnt tempo. Så idag efter en lång framridning så stämde allt igen och det var bara så roligt!


Det kalla vädret gör att hästarna känner sig pigga nu och det är full fart ute i hagarna. Vi har dragit ner till halv ranson havre vilket vi alltid brukar göra i december/januari. Hästarna brukar tycka att det är extra skönt att få röra sig i ridhuset med fast mark under fötterna så här års. Det är härligt med lyckliga hästar!


Idag är det den första december och i vanlig ordning så ska jag presentera året som varit i vår alldeles egen julkalender. I dagens första lucka så bjuder jag på en alldeles nysläppt rockvideo som vi instruktörer gjort.

Det hade ni ingen aning om va?


  


Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards