Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 27 februari 2011

1 poäng för fina insatser

Av Ulrika Pernler - 27 februari 2011 21:22

Hej! Om ett par veckor drar allsvenskorna igång och det känns så spännande. Jag tror våra ekipage kommer ge järnet och verkligen försöka göra sitt bästa. Några av våra tävlingssugna ryttare har redan varit iväg och luftat sig på säsongens första tävlingar.


Jag själv har inte varit ute på banorna ännu eftersom jag redan tidigare bestämde mig för att jag är för gammal för att tävla i en massa minusgrader. När blir man för gammal för det då, kanske ni undrar. Ja, det finns inget rätt svar på det. Man får gå på känslan helt enkelt. Men har man nått den åldern då det värker i stortån och ryggslutet så fort termometern visar på mindre än tjugo plusgrader så kan man nog vara rätt så säker på att man är där.


För att sporra alla våra ryttare så har vi bestämt att även dressyrryttarna ska kunna få poäng i klubbens championat för ”felfri ritt”. Hoppryttarna har ju sedan tidigare kunnat skrapa ihop en poäng till championatet för felfri ritt. För placeringar i klassen gäller samma tabell som tidigare och den hittar ni på championatssidan.


Så alla dressyrekipage, får ni 55 % eller mer i den klass ni startar från lokal tävling och uppåt så kan ni rapportera in 1 poäng till mig!


Det kan vara bra att tänka igenom sina målsättningar för årets tävlande också. Förra året hade jag som mål att starta Ronaldhino i medelsvår B och det gjorde vi också under hösten även om våra galoppombyten inte var helt färdiga egentligen. Så det här årets mål får bli att befästa oss i de klasserna och naturligtvis också att Rolle ska börja uppträda som den ålder han är. Fast hur förklarar man för en häst att den faktiskt har fyllt nio år?


I år är det tjugosju år någonting sedan jag red min första tävling och jag kan lätt säga att mina målsättningar har förändrats med tiden, åldern och de hästar jag tävlat.


När jag var yngre kunde jag bli fruktansvärt nervös efter att ha tittat på startlistan och insett vilka ess jag skulle tävla mot. Den nervositeten kunde vara svår att skaka av sig och förstörde säkert en del för mig vissa gånger.


Idag bryr jag mig inte alls om vilka som rider i min klass även om jag tycker det är kul att träffa dem och prata förstås. Jag jämför mig inte mot någon och jag rider bara för min egen skull. Det gör tävlandet så mycket lättare och roligare och jag upplever också att jag är mer nöjd med mina insatser.


I vilken klass man än rider så är man bättre på vissa saker och sämre på andra. Ofta vet man på vilka punkter det riskerar att spricka i protokollet. Men det är viktigare att lägga fokus på att verkligen visa de saker som är hästens och ryttarens styrka istället för att sitta och gräma sig över de detaljerna som inte är riktigt färdiga att visa upp ännu.


Hoppas ni alla som tävlar får ett roligt tävlingsår! Kom ihåg att rapportera era poäng till mig och att skriva några rader till hemsidan också.  http://www.uppsalaponnyklubb.se/27preschamp.html

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards