Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 10 oktober 2011

Hästmätt

Av Ulrika Pernler - 10 oktober 2011 10:57

Hej! Vilken hästig helg det har varit.


I fredags bestämde vi oss för att ta hem en ny häst till ridskolan för att fylla luckan efter Wally som har flyttat till Erica. Hästen heter Rasmus och är en åttaårig halvblodsvalack. Lite av den mindre sorten till mankhöjden sett men rejäl och stark i sin kroppsbyggnad. Rasmus anländer nu på torsdag men för att ni inte ska behöva spricka av nyfikenhet så får ni ett par bilder här:

   

I lördags var det förutom den vanliga lektionsverksamheten på ridskolan också träning i Working Equitation och jag måste säga att det är lika roligt varje gång.

Sju ekipage slöt upp, från julia på lilla B-ponnyn Oscar till Gunilla på stora halvblodet Lemans. På WE kan vekligen alla vara med.


En till träning utomhus är inplanerad och den kommer att vara på lördag den 15:e. Sedan får vi kanske flytta oss inomhus resten av vintersäsongen. Bland annat på höstlovet. Ni kan anmäla via hemsidan www.uppsalaponnyklubb.se .


Mitt på lördagen hölls det infomöte inför projektet Kentauren som startar upp nu. Många dök upp men jag tror nog att det finns ännu fler som kan tänkas delta i detta spännande projekt. Ansökan är öppen för alla elever på ridskolan mellan 14 och 20 år. Kom ihåg att sista ansökningsdag är den 12 oktober, det vill säga på onsdag! Ansökningsformulär finns på Kentaurens hemsida.

Hela helgen har det naturligtvis varit tävlingar på olika håll. Vi är ju mitt i tävlingssäsongen och våra ekipage är verkligen aktiva på tävlingsbanorna. Mer om helgens tävlingar kommer i morgon då vi inväntar alla resultat.


På söndagen var det omgång två för våra  två division 3 lag på häst i dressyr att kämpa. Lagga var arrangör på Jällas anläggning vilket är toppen för våra ridskoleekipage som skulle iväg. Bara över gatan så att säga.


Från ridskolan deltog Linda Bergman på Goliath, Lisa Öfverström på Lola och Rebecka Angeldahl på Viking. Kul för ridskolehästarna att få se sig omkring! Några kort på Lisa, Lola, Linda och Goliath har jag fått. Imorogn kommer den vidare rapporten från tävlingen.


      Själv dömde jag dressyr-KM hos en annan av stadens ridsportföreningar. Fyrtio starter i två klasser blev det och mitt huvud var så där lagom mosigt när jag kom hem på eftermiddagen. Tur att jag hade gjort klart häst och stall tidigare på morgonen. För jag var ganska "hästmätt" på söndagskvällen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards