Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2011

Sommarbete på hösten

Av Ulrika Pernler - 12 oktober 2011 12:00

Hej! Nu har "stöket" börjat... Jag har ju berättat tidigare om de 700 bostäderna som ska byggas på våra "gamla" sommarbeten. Vi trodde innan sommaren att vi skulle få behålla våra beten även denna sommar men så blev det inte och våra hästar fick nöja sig med de marker som "ursprungligen" tillhörde anläggningen. Dessa hagar är ändå mer bete än vad många anläggningar har så jag ska inte klaga. Men visst blir det förändringar.


Snart börjar man dra ledningar för el, vatten och avlopp och dess ska dras rakt genom dalgången som ligger framför stallet. Det vill säga genom ponnnyernas vinterhage, privathästhagarna samt våra sommarhagar som ligger uppe till vänster om anläggningen från stallplanen sett.


Därför måste vi göra om hagsystemen en del inför att de stora arbetena med markerna drar igång.


Ni som har varit i stallet denna veckan har nog sett att det grävts en hel del. Det är arbeten med att lägga elledningar för den belysning vi behöver till de nya hagar som ska anläggas. Alla stolpar som står i storhästarnas hage är det som ska bli mindre hagar åt privathästarna under den perioden deras hagar är uppgrävda.


Ridskolehästarna kommer att få flytta lite mellan våra sommarbeteshagar vartefter deras hagar grävs upp.


Ni får tillsammans med oss stå ut med lite lera och stök ett tag framöver. Men vi tror det ska gå fint med lite extra tålamod till hands bara.

Igår var Zohar på utflykt till Mälarkliniken för att gära ett ultrljud på den sena som vi befarade fått en skada. Han har stått i lite över en vecka med ett kylande och stödjande bandage efter att ha blivit halt. Sista dagarna har han varit ohalt men fortfarande lite öm över senfästet.


På ultraljudet syntes en liten skada på gaffelbandsfästet vilken kommer att läka av på relativt kort tid. Ett par veckor till i liten hage och sedan försiktig igångsättning. Bra besked!


Senskador kan vara luriga eftersom symptomen kan vara rätt så osynliga. Läkningen för en större senskada kan ta väldigt lång tid, många, många månader.


Eftersom det stolpas och stängslas i storhöstarnas vinterhage för tillfället så går den hästflocken i en av sommarhagarna just nu. Det tycks inte som att några av hästarna är besvikna över det. :)

                                           

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb med Blogkeen
Följ Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se