Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2011

Så stilig man blir i sina stödstrumpor

Av Ulrika Pernler - 29 oktober 2011 18:26

Hej! Idag är det lördag och när jag kom till stallet hade Anna precis avslutat sin vuxenlektion som hon hållit utomhus. Är inte det härligt, det är ju ändå den 29 oktober och lätt att man kurar ihop sig inomhus och tycker det är mörkt och kallt.


I gårkväll fick Dutch på sig sina nya fina ”nattdamasker”. Dem ska han ha istället för stallbandagen om nätterna nu så att hans ben får mjukt och fint stöd. Förmodligen kommer han att fortsätta svullna upp efter tryckskadan som han fick för ett tag sedan så därför blir det skönt med stödstrumpor och lagom motion. Vilken ”gammal gubbe” tycker inte det? Dutch kände sig väldigt stilig i damaskerna och jag tror han har sovit gott. Man får ta väl hand om en prins på snart tjugotre år!


        

Sorbits och Dutch i sommarhagen


Tre andra ”gamla gubbar” är Bard snart tjugotre, Calippo snart tjugotre och Sorbits snart tjugotvå som jobbar på och har en fantastisk massa att lära ut till den som vill. Man kan dock märka att de börjar bli till åren och såklart behöver lite extra tid att värma upp. Fast det förstås, Calippo blev så glad att han bockade av en av våra träningselever på hoppningen i somras. Vi skrattade allihop och tyckte att ett bättre friskhetstecken kan man inte få.


En som däremot inte verkar bry sig om sin ålder är Putte som faktiskt närmar sig tjugofyra år och fortfarande hör till den skaran som gärna ökar farten om någon ställer fram ett hinder. Men det är väl för att han är så noga med sin dagliga gymnastik. Varenda kvällsfodring tillbringar han nämligen stående på bakbenen i boxen ivrigt väntande på sin mat. Precis som han alltid har gjort.

Putte i sommarhagen


Det känns bra att vi fyllt på med några yngre förmågor så att våra gamlingar kan få jobba så länge de är friska och krya och i den dos de mår som bäst av.  Passa på att njuta av dem och pyssla gärna om dem lite extra!


I måndags var hästarna som tokiga i hagen. De körde rally fram och tillbaka så jordkokorna flög och så bockade de och stegrade sig och sen körde de lite rally igen. Rikki hade riktigt skojigt men råkade få ett litet sår ovanför ena framknäet i farten. Så jag fick ringa veterinären för att få dit några stygn. Veterinären skulle komma direkt och jag satte mig för att vänta. Men så ringde hon och hade fått ett akut fall som hon måste åka på. Istället kom hon vid halvnio, precis när jag avslutat mina lektioner för kvällen. Så jag fick tillbringa ytterligare två och en halvtimme i stallet medan Rikki tråcklades ihop. Det kunde ha gått mycket snabbare men Rikki är ingen vän av veterinärer och  behövde lite extra tid.

Exakt tre små stygn blev det. Sedan skulle veterinärstudenterna som var med lägga bandage och det gjorde dom med besked. En hel femkilosrulle med bomull gick åt och sedan åtskilliga meter gasbinda. Det var nog det i särklass största bandage jag sett i hela mitt liv. Speciellt på ett trestygnssår. Rikki verkade nöjd med bandaget. Ju större bandage desto mer godis, tänkte han nog. Så stapplade han hemåt med sitt jättelika paket. Det var inte helt lätt att gå med fem kilo bomull på benet...

Amber som för övrigt ”bara” är snart sexton år har vilat länge och är saknad och efterfrågad på lektionerna. Amber fick både fång och en hovledsinflammation i somras och missade sitt efterlängtade bete.  En kombination av bantning, behandling och vila har gjort att hon långsamt blivit bättre. Glädjande nog så var hon helt fräsch vid sista kontrollen och just nu håller vi på att sätta igång henne försiktigt. Om hon forstätter må bra så kan hon nog börja gå lite lektioner i slutet av november.

Amber och Emilie


Vår nyaste häst Wilson BoGiBo har flyttat in i stallet och ni hittar honom bredvid bästa kompisen Aramis. Wilson är åtta år och en häst på ungefär 160.  Han är rejält byggd och välriden. Han har vinster upp till LB i hoppning. Allt har gått bra med anpassning i stallet, veterinärbesiktning och ridning och Wilson kommer att gå sin första lektion i början på nästa vecka. Det ska bli spännande!

   Lille Wilson BoGiBo som sötaste fölungen


På måndag börjar höstlovet. Teorikurserna är då gott som fulltecknade och det kommer bli massor av barn i stallet. Skoj! I början på veckan, närmare bestämt måndag, tisdag och onsdag finns det möjlighet att rida Working Equitation för Matilda. Vill du vara med men inte är anmäld så kan du höra av dig till kontoret. upk@telia.com  På torsdag blir det programridning och där finns det två platser kvar. På fredag kör vi Pay and Jump för våra skötare och träningselever.


Det är ridning som vanligt på kvällarna hela veckan. Vi ses!

                       

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards