Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 28 november 2011

Husdoktorn

Av Ulrika Pernler - 28 november 2011 14:33

Hej! Igårkväll lade vintern ett tunnt täcke nysnö på nyponen och trådarna på kohagen täcktes av is. Perfekt till första advent. Fast med tanke på att väderrapporterna säger plusgrader ett tag framöver så smälter det nog bort inom någon dag.


Själv skulle jag föredra lite fruset väder nu för att slippa leriga hästar. Dessutom skulle Rolle kunna gå ut i en rasthage om det var fruset i marken. Som det är nu får han stå inne så att det inte kommer smuts i såret. Det får bli ett par härliga promenader i ridhuset varje dag istället. Tio minuter då all uppdämd energi vill ut på en gång. Det är bara att ta på sig ridhjälmen och handskarna och göra korstecken innan man gör entré.


Igår var "min" veterinär sedan tjugo år, Peter Franzén ut och hjälpte mig att lägga om bandaget. Jag ville verkligen att det skulle göras så noga som möjligt de här första gångerna så att det inte kommer bakterier in i såret.


Jag fick själv äran att ta av bandaget som satt på. Oj, vad jag fick slita. Många lager bomull, gasbinda, wetwrap och plåsterlinda. Inte undra på att jag fick göra det själv. Så kom bandaget av och jag kikade försiktigt ner på benet.


Såret var jättefint! Alldeles torrt och bara litet svullet. Själva sårkanterna hade dragit ihop sig och öppningen var knappt hälften så stor som då det hände. Peter tog en snabb titt och bestämde att vi inte skulle röra såret när det såg så fint ut. På med lite bakteriedödande salva och så ett nytt rent bandage.


Peter sa att Rolle verkligen haft tur med tanke på alla känsliga strukturer som finns i just det området. Javisst tänkte jag. Alla går runt och säger att det är otur när hästen fått ett sår, men det kan ju vara tur också att det inte blev värre. Det kändes genast mycket bättre och tack snälla Peter för som tog sig tid att komma på en söndag för att titta till oss.


På fredag får vi besök av Peter igen. Då har vi som vi själva säger lite gott och blandat att göra. Calippo ska kollas då han förmodligen fick en liten fångkänning för ett par veckor sedan. Vi antar att det var beroende på väderomslaget och vi har behandlat det som en fångkänning. Calippo har  ju haft ett antal små känningar under sin ålderdom men aldrig någon utvecklad fång och vi är mycket rädda om honom.


Sedan ska vi kolla hur det ser ut med Amber som är under igångsättning efter att ha behandlats tidigare i höst. Hon har en del ålderrelaterade förändringar i hovbrosket men vi hoppas hon ska kunna komma igång till lättare arbete på barngrupperna.


Zohar ska checkas av en sista gång. Han har haft en liten, liten skada i sitt gaffelbandsfäste och är nu så gott som helt igång. Ser det bra ut så kan vi släppa ihop honom med den övriga flocken. Jag skulle tro att kommer göra honom extremt lycklig!


Nu ska jag bege mig till kävllens lektioner. Idag får jag ha en av GAbbis lektioner också eftersom hon har tappat rösten. Det är ska ni veta inte ultimat för en ridlärare. Vi ses!


   


 
 
Ingen bild

M I G

28 november 2011 17:47

Ridlärare utan röst - det kan bli hur kul som helst! ÄNTLIGEN får man rida som man vill :-) Hela stan verkar f ö ha drabbats av samma halsinfektion: föräldrarna, jobbarkompisarna, sångfröken, ja t o m husläkaren! Alla låter de som kråkor (eller inte alls...)

Ulrika Pernler

30 november 2011 12:39

Ja, det verkar vara en världsomfattande epidemi. Efter tappa rösten kommer hosta hela natten.

 
Ingen bild

Mita

29 november 2011 08:33

Hej!
Kan man få den andra bilden på mailen? Jag har fortfarande sommarblommor som skrivbordsunderlägg! Mita.Elebjork@Skanska.se
Kramiz Mita

Ulrika Pernler

30 november 2011 12:38

Jomenvisst, jag harfortfarande inte fått svar från bloggplatsen så jag jobbar vidare på att släppa lös bilderna igen :)

 
Ingen bild

r

30 november 2011 14:02

Bilder
Ett litet tips, den som söker bilder eller text, när tex pixbox försvinner så finns ett alternativ som kan fungera. Skriv
adressen http://www.archive.org/web/web.php . Du kommer till en allmän sida typ wikipedia som spar det mesta på internet. Skriv tex www.uppsalaponnyklubb.se och du får upp en kalender. Där kan klicka på vissa datum, för upk fall går det tillbaka till 2004 men andra sidor fungerar det till 1998 ungerfär. Alla bilder finns inte med men har man tur så finns det, texter funkar alltid . Tex skulle du klicka på 2004 nov-dec och sedan nyheter så kan man se julshow 2004 för den som missade. Man kan söka på vilken adress som helst!!
Lycka till

 
Ingen bild

r

30 november 2011 14:36

Kanske förklarade lite rörigt, prova att kopiera nedstående adress i
adressfältet så får du ett ex hur det fungerar.

http://web.archive.org/web/20051224000510/http://uppsalaponnyklubb.se/

Här kan man klicka på bilder från 2003-2005, obs dessa bilder finns på en server som sparar allt som finns på internet med jämna mellanrum, här i sverige finns allt sparat på kb(kungliga biblioteket)
sedan 15 år.

Ulrika Pernler

30 november 2011 21:11

Tack för tipset!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards