Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg under december 2011

Av Ulrika Pernler - 19 december 2011 15:19

Hej!

Om ett par timmar ska jag träffade elever som ska rida dressyrkurs för mig under tre dagar framöver. Vi ska starta upp med teori i en timme innan ridningen. Idag ska vi prata om hur hästar uppfattar saker och ting. Hästens beteende är ett viktigt ämne om man vill utvecklas som ryttare. Genom att förstå varför hästen reagerar som den gör blir man skickligare på att bemöta hästens reaktioner på rätt sätt.


Tänk att hästdjuret har funnits i närstan sextio miljoner år men hästen har bara varit domesticerad i sextusen år. Inte så konstigt att instinkterna från den vilda hästen fortfarande är så tydliga!


Eller visste ni att hästen bara dricker i några minuter per dygn eftersom den vilda hästen oftast ha så långt till vattenhålet?


Man tror att hästens luktsinne är att jämföra med en hunds. Inte så konstigt att en häst kan reagera för att ett vilt djur tidigare  passerat på stigen där man rider ut.


Det där är spännande grejor! Men jag ska inte avslöja mer just nu.


Här kommer dagens lucka:


 

Av Ulrika Pernler - 18 december 2011 19:02

Hej!

Dagens lucka får självklart bli bilder från dagens julshow. Tack till alla duktiga ungdomar i föreningen som satte ihop en fantastisk show i år igen! Här kommer lite bilder och längst ner ett bildspel som är länkat till ett album.


Jag ska berätta mer om showen imorgon!


Om ni som är med på bilderna vill ha dem med bättre upplösning får ni säga till mig om vilka bilder det gäller. De som ligger i albumet är lagom stora för en hemsida.


Tack än en gång för allt jobb ni lagt ner på förberedelse och genomförande!


                          



Av Ulrika Pernler - 17 december 2011 19:26

Hej! Fredagskvällen och mina sista lektioner på höstterminen avslutades med riktig julstämning. Maggan hade med sig ljuslyktor som vi tände och hela gruppen hade klätt ut sig i tomtekläder. Så red vi kadriljen till julmusik två varv på raken. Annas pappa filmade och med lite tur blev resultatet en film som ni kan få se framöver. (Man vet visserligen aldrig med pappor, filmkameror och linsskydd…)


Inte blev det sämre av att min sista grupp förärade mig Christer Sjögrens julskiva. Som en tackgest klämde jag i den i CD spelaren och så fick de själva lyssna till den hela passet medan de red.  


Sara har också kämpat tappert med kadriljer den här veckan och till och med hennes små söta P2:or gjorde en fin kadrilj och stolta föräldrar knäppte kort på läktaren.


Så nu har vi julstämning så det räcker även om inte vädret håller med. Men det som är så bra så här års är mörkret. Då ser man inte om det är snö eller regn. Man tänder sina stjärnor och sitter inne och myser på kvällen.


Ungdomssektionen beräknade hålla på med förberedelserna inför julshowen till framåt tiotiden ikväll. De har verkligen kämpat med att få allt i ordning och jag tror de kommer bjuda på en storslagen julshow. Vi ses i morgon klockan 13.00 på Uppsala Ponnyklubb!



 

Av Ulrika Pernler - 16 december 2011 15:52

Hej! Idag vill jag bara påminna om


Söndagens JULSHOW på ridskolan.

Vi börjar klockan 13.00 men biljetter säljs från och med 12.00

Det blir massor av spännande och roliga nummer

samt Lotterier med fina priser från våra sponsorer

För alla små blir det barnridning efter showen.

Cafeterian håller öppet.


Ni är alla varmt välkomna!




 

Av Ulrika Pernler - 15 december 2011 13:24

Hej! Det gick inget vidare för mig att använda internet igår eftersom jag inte hade något. Hur kan leverantören slarava med internet under denna viktiga månad med julkalender och allt. Idag har jag internet men det är ungefär lika långsamt som det var vid den tiden det kom ut på marknaden. Det vill säga att om man vill byta sida så hinner man dammsuga vardagsrummet och laga lunch under tiden. Det blir iallafall rent hemma och jag är mätt!


Det är ju tur att jag får ut några rader i dag i allafall för det har hänt några spännande saker. Imorse vid åttatiden kom Greens stora hästtransport med en häst åt oss. Vi hade inte planerat att köpa den just nu men så kom ett bra erbjudande och vi var liksom tvunga. Hästen som kom heter Kaiser och är en nioårig valack som hoppat 1.20 m på tävling.


Det gör att vi nu har två kejsare i stallet. Kaiser Nero och bara Kaiser. Får se hur det går. Något bra smeknamn lär väl poppa upp. Det brukar göra det. Jag tog några bilder på honom när han var i hagen idag. Han får gå tillsammans med Porthos som ändå har sin viloperiod nu.


     


En annan "nyhet" som vi släpper idag är att det blivit dags för vår finaste lilla Sorbits att få gå i pension efter nästan sjutton år på ridskolan. Sobits fyller snart tjugotvå år. Han är korsning mellan halvblod och ponny och ungefär 152-153 cm hög. Vi vill att han ska få ett varaktigt hem hos någon som vill pyssla om honom och promenadrida honom regelbundet. Han ska inte hoppa mer. Om du är intresserad av att ta hand om honom så ska du höra av dig till Gabbi på 018- 31 71 03 eller upk@telia.com . Priset görs upp med köparen. Vi vill ha kontakt med en vuxen.


Vi älskar dig så lilla "Silverpilen". 


 


Här kommer dagens lucka:


 

Av Ulrika Pernler - 13 december 2011 15:24


Hej! Idag är det lucia. Jag hann se tre minuter från firandet på TV innan det var dags att bege sig till skola och jobb. Jag saknar att få se ett riktigt luciatåg och höra sången. Som tur är gjorde jag ett litet luciaspektakel i dagens lucka så att man åtminstone får en liten dos av det hela.


Igårkväll red alla mina grupper såklart kadrilj och var jätteduktiga. Att sätta ihop ett kadriljprogram och få nio hästar och elever att rida det tillsammans är lite som att komponera ett musikstycke. Sigge vann dagens bästa utklädnad och jag hoppas att övriga grupper i veckan ser till att dra på sig en tomteluva eller pynta sig på något vis. Kadriljen blir mycket bättre då!


I sista gruppen gick vår unghäst Dartangnan med. Han verkar vara född till kadrilj och brydde sig inte det minsta om att vi brassade på julmusik i högtalaren eller att ryttarna och ridläraren  såg roligare ut än vanligt.


Sammy stod över måndagens lektioner eftersom han fått "punka". Eller rättare sagt fick han ett sår på ett framben under söndagens hagvistelse. Jag gjorde rent och lade om med bandage och eftersom såret satt mitt på överarmen så blev bandaget högt. Från hov till överarm. Med ett sådant paket på benet går det inte för sig att springa runt.  Han var nog lite besviken över att missa kadriljen... Men såret såg fint ut vid tisdagens omläggning så kanske hinner han vara med i slutet på veckan!


Eftersom Sammy fick lämna återbud så tog vi in C-ponnyn Putte på min S10 grupp på måndagkvällen. Där sprang han med alla de stora hästarna till musik. Det gillade han minsann och inte blev det sämre för att han fick ha Linnea på ryggen. De två har känt varandra i väldigt många år. Tänk att Putte snart fyller tjugofyra år. (Titta på bilden längst upp.) Jag skulle nog gissa på fjorton år om jag inte visste.


I morse fick alla våra hästar sitt influensavaccin. Peter kom kvart över sju och klockan åtta hade han vaccinerat drygt fyrtio hästar och skrivit i deras intyg. Starkt jobbat! Det känns bra att hästarna har rejält med skydd nu eftersom det går influensa runt om i Sverige. Kom ihåg allihopa att stanna hemma med era hästar om de eller någon av deras kompisar i stallet är förkylda! 


Här kommer lucka 13;



 

 
Av Ulrika Pernler - 12 december 2011 13:27

Hej! Här kommer så dagens lucka i julkalendern. Idag utmanar jag alla mina kollegor i Uppland att våga ha en rolig sista vecka på terminen. Hjälpmedel ingår i kalendern. För er som inte jobbar med mig på ridskolan kommer en länk att trycka på här så ni också kan vara med.


Lucka 12:


 

 
Av Ulrika Pernler - 12 december 2011 10:53

Hej! Igår var det som sagt pyntning av stallet och trots att jag hade både stalltjänst och lektion så hann jag ta några bilder. Här kommer dom! Stallet blev jättefint och hästarna klämde i sig granris hela eftermiddagen... 

Det går bra att gå in i albumet och hämta bilder!

(Skulle ni vilja ha en bild med bättre upplösning så maila mig så skickar jag över den 018500749@telia.com ) 

Ni som väntar på dagens julkalender... Den kommer på eftermiddagen. :)

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards