Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg under december 2011

Av Ulrika Pernler - 3 december 2011 11:09

Hej! Igårkväll efter min sista lektion så stormade hela Ungdomssektionen in. Det var dags att öva Julshow! Själva repetitionen var så hemlig att inte ens jag fick veta vad dom skulle göra. Fast det kan hända att jag tjuvlyssnade lite, lite när jag gick runt för att låsa anläggningen. Förresten får inte ungdomssektionen veta vad jag tänker ha på mig och säga på julshowen heller... :)


Den 18 december klockan 13.00 är det dags för 2011 års knäppa julshow. Bättre och knäppare än någonsin förmodligen.


Titta bara på bilderna nedan så får ni en glimt om hur det har varit. Jag hoppas att ni är många som vanligt som avsätter ett par timmar den 18 för att komma och titta. Intäkterna från julshowen går direkt tillbaka till vår ungdomsverksamhet. Här kan du läsa mer om årets show.


Längst ned i inlägget hittar du förstås också dagens julkalenderlucka.


                                     


 

Av Ulrika Pernler - 2 december 2011 09:27

Hej! Nu är det dags att boka den 17 januari för att gå på IGU:s Sports 4 life mässa. Uppsala Ponnyklubb kommer att vara på plats. Vi har idag elever från årskurs sex till nio som rider hos oss varje vecka på skoltid. Läs mer om mässan här!


Och så dagens kalender lucka 2:



 

Av Ulrika Pernler - 1 december 2011 14:12

Hej! Idag på förmiddagen har vi tränat för Uffe. Vi brukar ju rida två och två. Men Elin och Biggo blev själva under den första lektionen. Och det var ju tur att det var just hon eftersom hon var den enda av oss som inte drabbats av den stora killförkylningen. Att det är en äkta killförkylning märker man på att den är lite svårare, längre och segare än vad förkylningar brukar vara. Jag sa nogsamt till Uffe att vi hade en killförkylning idag. Först rynkade han på pannan men när jag förklarat så förstod han precis...!


Gabbi och jag red i den andra gruppen. Gabbi på Goliath eftersom Cludden är på trainingcamp i metropolen Tierp och jag på Ross eftersom Rolle har sitt sår. Goliath var den perfekta killförkylningshästen sa Gabbi. Hon påstod sig inte kunnat verkställa en enda av alla de instruktioner vi fick under timmen. Signalerna ville liksom inte leta sig fram genom det förkylningsvadderade huvudet och ut i armar och ben. Men Goliath listade ändå ut precis vad han skulle göra.


Själv red jag på Ross som fick mycket beröm idag. Han är en fantastisk liten häst som jag ridit ett antal gånger nu under hösten. Jag tycker att för varje gång jag sitter upp på honom så visar han nya färdigheter. En riktig liten pärla. Idag övade vi rund form och kontakt med bakbenen, övergångar, lite skolor och sedan uppridningar med halt ur trav och galopp på medellinjen. Efter tjugo minuter var jag nära förkylningsdöden men så kom jag över tröskeln och lyckades kämpa på till slutet. Erica och Therese red i den sista timmen på Wilson och Uniek som båda såg jättefina ut. Såna fina hästar har vi!


När jag var på tränarutbildningen på Flyinge sist så pratade vi massor om hästars hållbarhet. Jag har funderat en hel del på det där. Dagens hästar är ofta väldigt lättlärda och har det också lätt för sig med en bra exteriör och fina gångarter(med det har jag inte sagt att ridning är enkelt!) och det är en stor fara när vi ska utbilda dom. För tänk så lätt det kan bli att man går alldeles för fort fram med en sådan häst och då hinner hästen varken bygga upp sin styrka, muskulatur eller skelett. Så blir hästen sliten och halt och kanske till och med utvecklar ett motstånd mot att arbeta eftersom vi ställer alldeles för höga krav.


Det krävs en mycket klok människa för att utbilda en lättlärd häst.


Arbete i lagom dos och lagom takt varvat med vila och omväxling.


Styrkan hos hästen kan man aldrig forcera fram. Det tar helt enekelt den tid det tar. Tänk så mycket lättare det är att läsa en häst som visar tydligt att den inte orkar. Värt att fundera på och lära sig mer om! Passa gärna på att gå på någon av Lasse Roepstorffs föreläsningar om hästens hållbarhet.


Idag är det första december och vi räknar ner till jul.




 

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards