Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 16 juli 2012

Google translate

Av Ulrika Pernler - 16 juli 2012 20:36

Hej! På kurserna för WE domare så har vi ju undervisats av Claudia Elsner Matos och João Ralão Duarte som är från Portugal. Detta har gjorts på Engelska i huvudsak men i vissa fall också på Portugisiska då vissa uttryck kan vara svåra att översätta. 


I vilket fall så kan jag inte ett enda ord portugisiska men jag har fångat upp ett och annat uttryck. För att svänga mig lite extra här i bloggen så har jag översatt en och annan rad i Google translate, detta fantastiska påfund bara för att imponera på er läsare. 


Tänk bara att få skriva; Acho que vou dar uma banana para, muito obrigado! vilket skulle kunna betyda; Jag tror jag tar en banan till, tack! 


Men det där Google translate... det är inte helt pålitligt... Som tur är så är det inte så många som kan tala flytande Portugisiska så jag har kommit undan rätt så väl med mina översättningar. Så här långt. 


Det är inte bara jag som använder Google för att visa min språkkunnighet. Jag satt och ögnade igenom lite hästannonser på nätet idag och hittade några roliga felöversättningar. 


Såg till exempel någon som sålde en ”fjärdedelshäst” och funderade först om det var något slags delägarskap som menades men så kom jag på att i Google translate så är naturligtvis en fjärdedelshäst detsamma som en Quarterhäst. 


Eller stoet som beskrevs så här: Hon har utmärkta mark sätt och är en bra besättningsmedlemmen samt är tyst i närheten av barn! Jag antar att det skulle stå att hon hade fina gångarter och var en bra kompis och lugn i barns sällskap eller något sådant. 


Jag tänker också på de Google-translate-brev jag skickat till Rolles uppfödare i Tyskland för att berätta om hans framfart i Sverige. Jag kan nämligen inte ett ord tyska heller men brev, det har jag lyckats skriva ihop och svar har jag fått också. Nåja, var och en för skämmas för sig! 


I morse hade jag WE lektion och vi hade än en gång tur med vädret. Sju ekipage och jag hade en riktigt rolig timme och alla var så duktiga. Nu kör vi WE två måndagar till och sedan får det bli spridda kvälls- och helgträningar igen så länge vädret tillåter. Datum för dessa kommer på hemsidan www.uppsalaponnyklubb.se


Imorgon är det min egen tur att åka iväg på träning och då på Kulla Vreta. Hoppas bara den lilla vita prinsen kan hålla sig hyggligt ren... Det är ju liksom perfekt väder att rulla sig i när det regnar så här på kvällen och sedan blir sol på dagen. 


Förra veckan bytte vi underlag i ridhuset. Så nu ligger den gamla ridhusbotten som utfyllnad ute i en sänka på våra marker och den nya botten har börjat köras in i ridhuset. Vi brukar ju fylla på underlag ungefär en till två gånger om året men vart tionde år ungefär så måste man byta hela botten så det har vi gjort nu. 


När jag skriver att den nya botten börjat köras in så är det för att vi kör in lite i taget. Först lade vi grus och nu har vi börjat blanda upp det med spån. Det gäller att inte lägga för mycket av det nya för då kan det bli tungt och djupt att rida i. Hästben mår bäst av fast underlag. Ett riktmärke för ett bra underlag är att hästhoven efterlämnar en märke som är ca 10 millimeter djupt.


Det tar alltid lite tid innan allt det nya blandats och packat sig som det ska. Så än återstår det en del jobb innan det är färdigt. Men ridhuset är fullt ridbart.


Själv försöker jag rida på olika underlag för att variera för hästarna. Bortskämd som jag är med ridhus och fyra utebanor och skogen på det så är det lätt att få variation. Men har man bara tillgång till en enda bana så kan det vara bra att åka iväg ibland och rida på andra underlag. Då blir häst och ryttare heller inte så känsliga när de kommer ut på olika tävlingsplatser vilket annars kan ställa till med problem. 


Snart kommer höstens tävlingar igång förresten. Det ska bli så roligt! 

 

Tenha uma boa noite e não comer muito salsicha Natal, porque depois que você começa uma dor de estômago!

 

(Ha en trevlig kväll och ät inte för mycket julkorv för då kan ni få ont i magen!)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards