Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 18 juli 2012

På träning

Av Ulrika Pernler - 18 juli 2012 15:25

Hej! Igår kväll var jag och ”Lusen” på Kulla Vreta och tränade Working Equitation för Lotta. Det var så roligt. Semestertider som det är så var vi bara två stycken ekipage på träningen så det blev väl inte direkt någon tid att stå och slappa i ett hörn... 


I vilket fall så fick vi bra hjälp med hur traven ska stärkas mer framöver för att inte bli för snabb och ”Lusitanolik”. Så nu är det rida långsamt och runt som gäller. Det visste jag väl egentligen men det är bra att få nya ögon på sig och veta att man är på rätt spår.


Efter framridningen så gav vi oss på hinderparken! Åttvolt och enkelslalom, fortfarande i den långsamma traven med bra steglängd och så eftergift i sidorna förstås. Jag kan ju avslöja att jag var rätt så svettig redan tjugo minuter in i passet. Men jag avslöjade det inte en enda gång! Förutom möjligtvis med min ansiktsfärg.


Efter det så utökade vi med parallellslalom och det var bra att få nöta på den några gånger så att man hittar vägarna och tempot. 


Sen tyckte Lotta att vi lika bra kunde rida en bana så hon rabblade upp ett tiotal hinder i en följd och sen var det bara att sätta igång. Jag erbjöd mig snällt att vara tvåa. Så då blev det ändå några minuters vila. Fast ”Lusen” hade nog gärna varit etta för när den andra hästen började banan så skrittade han snabbt med spetsade öron och visade att han var redo! 


Så blev det min tur. Vi red åttvolt, grind, enkelslalom, lans, enkelslalom igen, ring, tunna, paralellslalom, klocka, bom och bord. Så fort jag fick upp lansen ur tunnan så dundrade ”Lusen” på som om det var värsta tävlingen. Men jag lyckades svänga mellan alla pinnar och även fånga ringen! 


Vi red banan ett par gånger och sedan var vi väldigt nöjda. Jag tycker faktiskt att det gick hyfsat bra! 


”Lusen” och jag fick hemläxa också! Eftersom han är lite ”stram” över sin bakdel så ska vi jobba med att rygga i uppförsbacke, till häst eller till fots. Nu ska jag bara hitta en bra uppförsbacke att öva i och sen ska jag övertala ”Lusen” om att det är en bra idé att gå baklänges uppför backar. Jag undrar om vi inte ska göra det till fots, för jag kan också känna mig lite stram över bakdelen ibland. Då blir det ju dubbel effekt! 


Ja, så träningen gick fint. Men det bästa av allt är att ”Lusen” är en häst som man kan lasta ur trailern och sedan lämna över åt sin pappa som egentligen är väldigt hästvan men inte lika snabb i benen som för tjugo år sedan. (Ursäkta pappa!) Ronalhino brukar alltid spinna loss, visa upp sig och befinna sig någonstans halvvägs upp bland molnen så fort han får chansen. Men Lusen han bara parkerar och står där tills han får direktiv om att röra sig. Känns väldigt tryggt! 


I augusti ska vi ut på dressyrtävling och det ser jag fram emot mycket! Även om jag nog får försöka ta mig tid att träna på att göra en snygg fläta av alla den där manen.

 

I morse hade jag hopplektion för åtta ekipage på UPK. Vi hade sån tur med vädret och även om det var blött i marken så var det härligt att kunna vara ute. Dessa dagar har man ju inte riktigt kunnat lita på om det ska  vara sol eller regn. 


Den här sommaren har det varit en väldigt bra uppslutning på våra sommarkurser. Det är verkligen roligt och jag hoppas ni passar på att var med på de strölektioner som återstår innan terminen börjar. 


De sommaraktiviteter som det fortfarande finns enstaka platser på är strölektioner vecka 30, Prova på läger vecka 31, Egen häst läger vecka 31 och Kom igång lektioner vecka 32. 

Pay and Jump blir det den 8 augusti och den 9 augusti. Pay and Ride WE blir det den 9 september.  Ni kan läsa mer på hemsidan www.uppsalaponnyklubb.se Fler datum för WE träningar kommer strax. 


Vilka lediga platser vi har på ridskolan under höstterminen kan ni också läsa under ”Lediga platser”. 


Alla ungdomar som rider på ridskolan men inte har någon egen häst har nu möjlighet att anmäla sig till ett nytt projekt; Team STIL. Ni kan läsa mer om det här: Team STIL- vill du vara med?


Vi ses säkert i stallet! 

 

 

 
 
Ingen bild

Anna & Tristan

18 juli 2012 23:28

Rygga utan ryttare låter som en jättebra idé till att börja med. För övningen är bara bra stretching om hästen är helt lösgjord och ryggar mjukt och fint med huvudet lågt. Bäst att börja på plan mark, och sen öka svårighetsgraden. Har man ingen backe funkar det även att rygga i mjuka bågar. Den där Lusen låter förresten som en trevling prick! :-)

Ulrika Pernler

20 juli 2012 21:37

Tror det är en bra idé att börja i rätt ände och i rätt form! Vi får jobba oss fram med detta... eller ...bak...

 
Ingen bild

Anders

19 juli 2012 00:54

Kul att uppslutningen varit så bra på sommarkurserna.
Är suveränt med strölektionerna som ni anordnar nu i sommar, och helt idealisk tid på förmiddagen.
Hade dressyrlektion i Tisdags och hade kanonväder ( Hade det till en början förra tisdagen men sen kon en "lätt" skur och blötte ner oss). Även om banan även då var lite blöt , men vilket väder solen gassade. I morgon är det dags igen ( Torsdag). Jag uppskattar verkligen dessa aktiviteter.

Ulrika Pernler

20 juli 2012 21:36

:D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards