Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg under december 2012

Av Ulrika Pernler - 10 december 2012 11:41

 


Hej! Jag antar att alla som var med på showen sov gott inatt. Inte minst Moki som i vanlig ordning stal showen med sina nummer. Läktarna var fulla, men för er som inte kunde vara på plats så kommer en kortare version av vår julshow i dagens julkalenderlucka. Tack till alla som var med i år, deltagare, publik och alla våra trogna sponsorer!


Jag måste också få skicka ett särskilt omnämnande till Vanja som klädde ut sig till Christer Sjögren bara för att hedra mig! Det är sånt man inte glpmmer!


Vill ni titta på bilderna i lugn och ro så kan ni göra det här


Text och bilder från showen finns också på vår hemsida www.uppsalaponnyklubb.se



Av Ulrika Pernler - 9 december 2012 17:54

Hej! Idag behöver jag väl inte skriva så mycket mer än JULSHOW! Nu är jag hemma efter en lång dag. För även om showen bara pågår mellan 13-15 för våra besökare så börjar förberedelserna redan vid åtta på morgonen och sedan skall det avslutas och plockas undan. 


Ni ska veta att hela arangemangen dras runt av våra otroligt duktiga tjejer och killar i klubben. Inte minst ungdomssektionen men också många av våra skötare och elever. Toppenbra jobbat!


Jag ska lägga ut några av de bilder jag tog under showen. Övriga ska jag gå igenom och så ska jag visa er resten imorgon! 


Dagens lucka i ponnyjulkalendern hittar ni längst ner :)


                                         



Av Ulrika Pernler - 8 december 2012 09:38

Hej! Det här med hästens gångarter är en vetenskap för sig. Att en ridhäst har tre gångarter, skritt, trav och galopp vet nog de flesta. Men de olika gångarterna har också olika takt. Skritten är fyrtaktig, traven tvåtaktig och galoppen tretaktig. I varje gångart finns det olika "växlar". Man kan till exempel samla och öka i varje gångart. Dessutom finns det hästraser som har ytterligare gångarter som pass och tölt. 


Gemensamt för hästens gångarter är nog att de kan få ryttaren att skumpa i sadeln...

Lite mer om gångarterna kan du se i dagens lucka nummer 8:



Av Ulrika Pernler - 7 december 2012 13:52

Hej! Ett av målen för de elever man har på ridskolan är att de ska tycka att det är så kul och lärorikt att de vill stanna kvar länge och gärna alltid i ridsporten. Ett annat mål är att vissa av eleverna till och med till sist känner sig mogna att köpa sin alldeles egna häst. 


Att köpa häst! Ja ,det  är inte det lättaste. Ibland åker man land och rike runt och letar och letar men hittar aldrig riktigt sin själsfrände och så en annan gång hittar man sin drömhäst på första stationen. Det där är nog lite  slumpen men kanske också vilka visioner man satt upp innan man börjar leta. 


Det är viktigt att tänka igenom vilka egenskaper som är viktiga hos den häst man väljer. Det kan ju vara ålder, utbildning, storlek och annat. Men man bör också vara medveten om att man inte kan få allt.


När man står där framför sin häst så gäller det att kunna se lite in i framtiden. Den här hästen jag köpte, den var varken brun eller 165 i manken eller valack eller dressyrstammad. Men ändå det var den jag fastnade för! Vad kommer vi att kunna åstadkomma tillsammans? Förmodligen långt mer än vad vi trodde. Visst är det en del av tjusningen att få växa tillsammans med sin häst. 



Jag gjorde en liten film om detta idag :) Ponnyjulkalendern lucka 7!



 

Av Ulrika Pernler - 6 december 2012 14:51

Hej! Vilket snödjup! Nu är det nästan så man längtar ut för att få rida i snön och till och med prova att ramla av. Fast det gäller att man tar med sig något sällskap med snöskyffel som kan gräva fram en igen. Annars blir man väl kvar till våren. 


Igår var det rätt så glest med elever på lektionerna på kvällen. Men en och annan tapper männsika tog sig ut för att motionera hästarna och sig själva. Plogbilarna gick fram och tillbaka hela dagen och kvällen. Själv var jag så gott som insnöad på min lilla väg så jag tog det säkra framför det osäkra och promenerade  fram och tillbaka till stallet. Det är inte mer än en dryg kilometer. Trots det korta avståndet så blev det bra motion  eftersom snön var djup. Stormen och snöfallet gjorde att jag drog mössan över ögonen och jackan över ansiktet. Så tog jag sikte en bit fram, drog ner mössan helt och sen gick jag i blindo. Men jag kom både dit och hem båda gångerna som jag besökte hästarna. 


Hästarna stod inne i stallet och mös. Jag tror både hästar och folk känner igen den där nöjda känslan av att titta ut genom ett fönster och se stormen riva utanför. Och se nu när stormen har lämnat, vilken vinter vi har fått! Hoppas den blir kvar nu. 



 

Av Ulrika Pernler - 5 december 2012 11:45

Hej! Det blev promenad till jobbet för mig idag med. Bilen tänker inte lämna garaget och jag förstår den. En  sån här dag är det annars rätt så skönt att få sitta inne och titta ut, äta några pepparkakor och  vara glad för att elen fungerar



 

Av Ulrika Pernler - 4 december 2012 12:09

Hej! Förmodligen tycker ni elever att vi ridlärare tjatar mycket om sitsen. Jag kan bara hålla med, för en god sits är en förutsättning för att man ska kunna utvecklas som ryttare. En god sits behöver inte alltid betyda att den som sitter "rakast" sitter bäst. En ryttare behöver sitta mjukt, följsamt och kunna inverka på ett sätt som gynnar hästen och ridningen. 


Så vi fortsätter tjata! 


Här kommer dagens lucka i just ämnet sitsen. Varsågoda: 




 

Av Ulrika Pernler - 3 december 2012 11:33

Huj, så kallt det blev. Men otroligt vackert! I morse klädde både Gabbi och jag på oss massvis med kläder innan ridningen. Vi vaggade in i ridhuset och lyckades ta oss upp på hästarna. Jag från höger sida dessutom eftersom jag har behandlat en höft och ska vila... ;) Efter tio minuter trodde vi båda att  vi skulle smälta bort, vårt ridhus tar ju in värmen från stallet och hästarna och blir aldrig så där riktigt, riktigt kallt. 


Jag kan rekommendera att ni tar på er lite extra kläder inför kvällens ridlektioner i alla fall! För det är minst sagt friskt! 


Hästarna fick komma ut och de dagar när det är sånt här väder brukar de ställa upp på rad och höja huvudet mot solen och sen står de och tar in vädret mest hela förmiddagen. När de inte leker och busar då förstås. 


Dagens lucka i ponnyjulkalendern, nummer tre och julen rusar mot oss!


En liten utmaning också... något är fel i filmen... den som kan gissa  vad det är får om den vil stoltsera med bild och namn i nästa inlägg eller om man vill endast äran.  Bara att gissa!



 
 



Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards