Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 11 maj 2013

Uppladdning

Av Ulrika Pernler - 11 maj 2013 18:56

Hej! I morse hade jag programridning för ett tiotal ryttare. Det var lite kyligt på dressyrbanans kortsida så där på  morgonen men blev snabbt varmare. Ryttarna red igenom de dressyrprogram som rids vid Working Equitation. De programmens svårigheter följer de traditionella dressyrprogrammen och idag reds Lätt B, Lätt A och Medelsvår.


Det är rätt så skojiga program med lite annorlunda vägar mot de "vanliga" programmen som vi är vana vid. Tovas häst Nisse såg lite konfunderad ut när ökningarna låg på mittvolt istället för den traditionella långsidan eller diagonalen.


Jag tycker alla ryttarna var duktiga som kom ihåg programmen och jag tycker absolut att jag själv var duktig som hängde med och både hann se ekipagen rida linjer och rörelser och samtidigt skriva protokollen själv. Tur man har två ögon och snabba fingrar. 


Förutom hur programmen skulle ridas så har det diskuterats flitigt om vilken utstyrsel ryttare och hästar ska bära vid tävlingen. Det är lite friare klädsel i WE och man får byta ut kavajen mot en klubbjacka eller väst. Det kan ju vara behagligt när man rider teknikdelen eftersom man behöver vara rörlig för att sträcka sig och nå i de olika hindren. 


Så ska det naturligtvis matchas och piffas och passa ihop uppifrån och ner. 


Den 2 juni ska de flesta av de ryttarna som red programmen idag vara med på vår WE tävling och jag tror det kan kännas lugnande att ha fått rida programmet och känt efter hur det fungerade. 


Imorgon blir det att åka på tävling för mig och Lusen. Då är det nämligen WE tävling i Rimbo. En tävling som jag har sett fram emot länge och Lusen också tror jag. Han gillar att åka på äventyr! Det blir en lång dag eftersom man rider tre olika moment. På morgonen startar vi upp med att rida dressyrrpogrammet. Vi startar i den Medelsvåra klassen och har fått startnummer ett där... Inte mitt favoritnummer. Typiskt nog har jag startat etta och tvåa de tre senaste tävlingarna. Men snart blir det väl någon annans tur att lottas på den platsen :) 


När alla i min klass ridit så blir det paus och bangenomgång av teknikbanan. Det är ungefär sexton hinder som ska ridas och framförallt kommas ihåg ordningen på. Det gäller att plugga in hinder, vägarna mellan hinder och var övergångarna ska göras. Man kan säga att det är ett dressyrprogram med hinder på vägen. Fast roliga sådana. 


När teknikbanan har ridits så startas speedklassen. Där rider vi ungefär samma bana en gång till men då gäller det att göra det snabbt och felfritt. 


Jag har inga förväntningar på hur det ska gå utan tycker bara att det ska bli så roligt att starta. Går det dessutom bra så blir jag glad. Men nöjd kommer jag att vara hur som helst! I min klass deltar flera ekipage som har stor vana av att tävla internationellt och bland annat har ridit för Sverige i de stora mästerskapen. Det ska bli så roligt att se hur de lägger upp sin ridning både på uppvärmningen och på banan. Jag hoppas jag hinner se och lära lite av dem! 


Ponnylagen i dressyr sticker åt annat håll. De ska till Börje Sprtklubb och rida sin andra omgång i division III dressyr. Det är ett stort gäng ryttare och hästar vi har där och det kommer att bli en lång och skulle jag gissa,rolig dag. En andraplats från omgång ett har det ena laget i bakfickan. Allt kan hända! Jag önskar er lycka till! 


  


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards