Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 14 maj 2013

Nisse och Lusen på WE- the movie

Av Ulrika Pernler - 14 maj 2013 20:33

Hej! I söndags var det äntligen dags för oss (mig och Lusen) att göra vår efterlängtade start i Working Equitation. Vi har tränat en hel del. Men vi har inte haft möjlighet att starta då det inte funnits några tävlingar i denna delen av vårt avlånga land. Nedåt i Sverige har det arrangerats en del tävlingar men här uppe har det varit tunt. 


Men så var det dags. Jag (Ulrika) och Unico alias ”Lusen” var anmälda till den medelsvåra klassen och kul nog så fick vi sällskap av klubbkompisen Tova Gustavsson och hennes ponny Duke of Earl alias ”Nisse” som startade i LB.  Nisse och Lusen, det låter något det. 


På morgonen red vi dressyrprogrammen Tova gick upp i ledning i sin klass LB med hela 79% och jag och lusen lade oss på tredje plats i vår klass med 68% i Msv.  Tova fick med sig tio poäng i sin klass vidare i tävlingen och jag sju i min klass. 


Sedan var det bangång och lunch. Vi traskade runt på banan och gjorde upp planer om vägar, svängar och taktik i stort och smått. 


Gabbi och Niklas var med mig som groom och coach och mamma och pappa var med som publikstöd. Vi hade med oss campingbord och stolar så det blev nästan lite semesterkänsla under lunchen. Lusen stod i trailern och klämde i sig kilo efter kilo med hö. Han kör taktiken ”Bäst att äta så länge det finns. Man vet aldrig när det tar slut! ”


Efter lunchpausen reds teknikmomentet. En bana med WE hinder som bro, lans, grind, bommar, hinder, parallellslalom, fålla och mer därtill. I tekniken gäller det att rida snyggt och genomföra hindren på rätt sätt. Hästen ska vara i balans, i eftergift och vara lydig. Banan ska ridas i angivna gångarter och med övergångar på rätt platser och väl utförda. 


Tova lyckades fint och red ihop 70% i tekniken vilket gav henne ytterligare 8 poäng. Jag red ihop 71% i min klass vilket gav mig tio poäng. Så Tova gick upp i ledning i sin klass och jag gick upp i ledning i min klass. 


Så var det speeden kvar. Banan skulle ridas igen och denna gång på tid. Men det är inte bara att brassa på för om man inte utför hindren korrekt så blir det dyra tidspåslag. Så snabbt men rätt var det som gällde. Tova och Nisse satte fart. Nisse är lite tittig vid muggen och kannan men Tova löste detta fint och de kom i mål på tiden 2,27.66 och detta gav dem tredje bästa tiden i sin klass och en total andraplats i LB! 


Så var det min tur. Lusen kändes laddad och så gick startsignalen. Vi tog bron i galopp, slalom, tunnor, bommar, tunnor och så parallellslalom. Allt flöt på. Så hoppade vi fint över hindret och sedan var det dags för nästa hinder. Det var då... I bara farten så råkade jag ta fållan som låg till höger om lansen som egentligen var det hinder jag skulle till. Så ljöd signalen om fel väg och jag var utesluten... Snopet och lite surt. 


Men vi kommer igen nästa gång på hemmaplan den 2 juni när vi arrangerar WE från lätt klass till svår klass med kvalklasser till riksmästerskapen. Kom ihåg att ni gärna får komma och hjälpa till då :) Bara att höra av sig till ridskolan på upk@telia.com. All hjälp är välkommen som vanligt. 


Här nedanför kan ni se Tovas ritt i teknik och speed samt under det min ritt i dressyr, teknik och speed. Vill ni gå direkt på tekniken så är den ca sju minuter in i filmen :) 


Under filmerna kan ni se resultatlistan för LB och Medelsvår.





lusen


   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards