Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 7 april 2014

Utmaning som heter duga- Eller jag och min stora mun

Av Ulrika Pernler - 7 april 2014 12:52



 

Hej! När någon nämner ordet utmaning så är det något som händer i i min hjärna. Det liksom brinner till och så går det som en stöt genom hjärnans alla vindlingar och innan jag har hunnit tänka efter så brukar jag höra någon som säger -Ja, självklart. I nästa sekund inser jag att det var jag själv som  sa det.


Så det är väl just därför som jag utan att tveka lovade Maria Jurestam att jag ska gå en match mot hennes 600 kilos tjur… Känns lite förhastat så här i efterhand (inget ovanligt när det gäller mig) och jag får se hur jag ska ta mig ur det… Förslag mottages tacksamt. Jag kan till och med tänka mig att städa någons garage just den dagen. 


Annars anser jag att en utmaning kan vara det perfekta sättet att få folk att skrida till verket. Det där ”mycket snack och lite verkstad” är inte bara ett uttryck utan i högsta grad i verkligheten förekommande. 


Så bara därför kommer - ännu en i raden av många- en alldeles ny utmaning för mina kära arbetskamrater. Jag vet att ni tycker jag är jobbig men det bryr jag mig inte om. Jag förväntar mig att ni hänger på! 


Den 25 maj har vi tävling i Working Equitation på hemmaplan. Det finns allt från Lätt C klass till Svår Klass och nu utmanar jag er ridlärare på UPK att vara med i vilken av klasserna ni vill. 


Vi är sexton stycken ridlärare på UPK, Uppsalas största ridskola och jag tycker att åtminstone sex av oss ska vara med. Ilse och jag är anmälda så här långt ur ridlärarstaben. Så jag önskar fyra ridlärare till. Den enda som är ursäktad är Sara Husén för hon är höggravid och jag tror att hon riskerar att fastna mellan stolparna vid grinden och kanske mellan räckena på bron också och det tar alldeles för lång tid av tävlingsdagen. 


Det är redan tjugofem anmälda till tävlingen så ni har inte alldeles mycket betänketid. 


Gör som jag- Hör ordet utmaning och skrik ja i samma sekund! Sen finns ingen återvändo. Såvida ingen vill ha garaget städat just den dagen förstås. 


En motprestation blir det förstås. Jag och Lusen lovar högtidligen att vara med på en Pay and Jump under sommaren. För kännedom så red jag min sista officiella hopptävling 1987 eller om det var 1988 så detta är något av en stor händelse. Så vad säger ni?


Jag kommer självklart att ange datumet för min Pay and Jump så att alla som vill kan komma och titta. Medtag gärna banderoller, T-shirts med tryck och en sån där wuwuzela! Men handla inte grejorna förrän ni vet om mina arbetskamrater ställer upp eller inte. Alla elever, ni kan gärna tjata på dem när ni är på uppropet framöver! 


Förresten- alla ni som ska gå på dressyrläger i sommar- kom  ihåg att vi fortfarande kör ”Plankanutmaningen”. Varje kväll, efter fikat så gör vi plankan tillsammans och den som plankar längst får ett diplom vid fredagsgrillningen! 


Jag uppdaterar utvecklingen fram till tävlingen här på bloggen!



 

 
 
Ingen bild

Linda

7 april 2014 15:17

Bra utmaning Ulrika! Ska bli jättekul att se alla instruktörer till häst på WE-banan :-) För att inte tala om dig på hoppbanan!

Ulrika Pernler

8 april 2014 12:55

Samla ihop ett helt uppbåd så ska ni få en show!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards