Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg under december 2014

Av Ulrika Pernler - 7 december 2014 19:26

Ett jättetack till Ungdomssektionen som än en gång genomfört en jättefin julshow! Vi har haft en toppendag och jag vet att det är många veckors förberedelser som föregått detta. Idag får ni några mobilbilder som Gabbi hann ta under showen och imorgon hoppas jag hinna ladda upp några filmklipp. 


US hade också raggat ihop priser till tio lotteriringar och de priser som inte är uthämtade ännu kan hämtas under veckan. Jag skka lägga upp nummer och färger på lottringarna också imorn. 


Men NU! Lite kvällsmat och vila.

(Allra längst ned dagens lucka i julkalendern.  


Grattis till Jennifer och hennes häst som vann priset för bästa utklädnad ;) 

 


Bild från UPK:s facebooksida

 


GAbbis suddiga mobilbilder :) 

                               





Av Ulrika Pernler - 6 december 2014 17:25

Inför dagens lucka i julkalendern vill jag tipsa om några olika bra hästsajter där man kan lära sig mer om allt möjligt som handlar om hästar och det runtomkring. 


För att bli en bra hästmänniska och ryttare så behöver man också omfattande kunskap i ämnet häst. Det går inte att fuska sig fram :) Så använd gärna decembers mörker till att fördjupa er i ämnet häst!


En av mina favoriter är HästSverige, Där kan man läsa om allt. Sajten uppdateras ofta, innehåller intressanta ämnen och publicerar artiklarna i flera olika svårighetsgrader så det passar alla. http://www.hastsverige.se 


På SVA:s hemsida kan man till exempel läsa om hästens olika sjukdomar, parasiter och om djurskydd och doping. http://www.sva.se/sv/Djurhalsa1/Hast/


På Svenska Ridsportförbundets hemsida finns hästkunskapssajten. Där finns massor att läsa och också olika spel och kluriga utmaningar som passar också dem som är lite yngre. http://www3.ridsport.se/Hastkunskap/

Spelsajten: http://www.ridsport.se/spel/

Kunskapstester: http://www3.ridsport.se/Hastkunskap/Fragor-i-hastvag/


På Försäkringsbolaget AGRIA:s sida kan man läsa om vad man ska tänka på när man köper häst. http://www.agria.se/hast/artikel/tryggare-hastkop-med-agria


Av Ulrika Pernler - 5 december 2014 15:46

Hej! Nu ligger det glitter, fluffigt tyg, stjärnor, paljetter och annat i precis hela anläggningen. 

På söndag är det dags för Julshow och ikväll och imorgon kör US de sista repetitionerna för att det hela ska klaffa på själva showdagen. 

Vi väntar mycket besökare som vanligt. Uppåt hundra personer brukar gå åt till själva showen och allt runtomkring och läktarna rymmer ytterligare sexhundra. Insläppet börjar klockan tolv och cafeterian håller öppet hela showen! 

Vi ses där!


 


Dagens lucka handlar om skillnaden på dojor och skor. 

Av Ulrika Pernler - 4 december 2014 20:52

Igår lät jag Frida klippa min häst även fast jag vet hur det gick förra gången. Då blev det ett hjärta på baken precis dagen innan vi skulle iväg på mönstring. Men jag tycker alltid att man ska ge folk en hans till. Så sagt och gjort hon fick sin andra chans och resultatet ser ni nedan. 


 

Ni ser helt rätt. Hjärta på rumpan.

Jag fick åka iväg på träning med denna utsmyckning och efter en stund tyckte jag nog att den var rätt så snygg ändå. 


Desssutom blev jag vädligt glatt överraskad av att Åsa äntligen verkar ha kommit ut ur glittergarderoben. Hon hade klätt sin häst i en rosa rosett med en stor diamant som finish på det hela. (för det var väl en diamant?).

Smakfullt!

Lite lite kanske, men en bra början. 


 


I stallet fick jag kommentaren: - Lite gamla att hålla på med rosa rosetter och hjärtan kanske. 

Men nope, det där är helt och hållet fel!


Kanske är min häst möjligtvis på gränsen då han är tretton år. Fast lite hjärtan kan man få hålla på med när man är tretton tycker jag. Åsas häst är fullständigt ursäktad för hon är bara fem år och då får man gilla rosa rosetter och diamanter precis hur mycket man vill.


Här kommer dagens lucka som handlar om det glamourösa livet med häst.   

Av Ulrika Pernler - 2 december 2014 11:04

Hej! Nu har jag kommit över Tova och Elinors kändisbilder från Firends Arena. Om det av nån händelse är så att ni inte minns det  så kan jag påminna om att vi hade en utmaning- att fotografera sig med så många kändisar från ridvärlden som möjligt. 


För kännedom så kom jag upp i fem kändisbilder. Det kan ha varit sex stycken om jag får räkna med hästbajset från Edward Gals häst. 


Nu är det sedan förut känt att Tova och Elinor oftast bjuder mig på en match och det gjorde de verkligen även denna gång. Här kommer deras kavalkad av kändisar från Friends och jag vet att minst en  av dem kommer att göra Åsa grön av avund!


Nummer 1. Nånstanns på den här bilden ska en ridlärare från ett ridläger som Tova och elinor var på finnas. Hon ska dessutom var ridsportkändis. Tjejer jag tycker det börjar lite tunt... Men okej då. 

   


Nummer 2. Elinor och på skärmen i bakgrunden rider ingen mindre än Patrik Kittel. Blekt men godkänt. 


Nummer 3. Elinor och Tobbe Larsson! Det är stort och vilken närvaro Elinor! 

   


Nummer 3 och 4. Elinor och Podkillarna Alex Schulman och Sigge Eklund.

Vilket då räknas som två kändisar även om de rider förskräckligt dåligt. . 

 


Nummer 5. Elinor stoltserar tillsammans med Thomas Eriksson en snart levande legend eftersom det var avtackning för en lång tävlingskarriär på Friends. 

 


Nummer 6. Elinor och LENA FURBERG (Det du Åsa, Lena har tydligen fler kompisar än dig) Mycket godkänt!

 



Jag är stolt över er tjejer! Jag tänker till och med tilldela er segern eftersom jag är så ödmjuk och vid närmare eftertanke så är inte hästbajs något levande ting. Därför ska ni få den eftertraktade reflex som jag lyckades tigga till mig på mässan. Jag har bara en så ni får dela. Det är viktigt att synas i mörkret! Ett stort grattis och väl utfört jobb! 


 



Här kommer dagens lucka. Dag 2 på väg mot julen! 


Av Ulrika Pernler - 1 december 2014 15:55

Så var det 1 december än en gång och dags att räkna ner mot jul. I årets julkalender skulle jag vilja belysa tjusningen i att vara hästägare. Eller egentligen är det nog våra hästar som äger oss om jag ska vara helt ärlig. Vissa av scenerna kommer ni att känna igen om än i ny tappning. 


Dag 1 mot julen!



Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards