Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 27 januari 2009

Själv behöver jag justera gasen ...

Av Ulrika Pernler - 27 januari 2009 18:03

Hej! I morgon är det den första Uffe-träningen 2009. Det är stort!... Nu hade vi ju tänkt att vi skulle öva in diverse trick och överraskningar över vinteruppehållet.

 

Men dagarna rusade förbi i exakt samma tempo som vanligt. Lite galoppombytesträning och samla-öka-gymnastik har det förstås blivit.

 

Nu ska det bli skönt att få ett par kritiska ögon på det hela och en rejäl utskällning så man blir klar i tid till tävlingssäsongen!

 

Gabbi snackade någonting om utslitna bromsskivor och skev framvagnsinställning. Själv behöver jag justera gasen som hänger sig regelbundet.

 

Hästarna känns i alla fall fulltankade och välsmorda. Redo för nya utmaningar. De brukar höja huvudet och spetsa öronen när de leds in i ridhuset och upptäcker att det är träningsdags.

 

Är det någon av er hästägare som sitter därute och bara längtar efter att få träna så har vi ett par platser lediga på onsdagsförmiddagarna. Ni kan läsa mer på vår hemsida www.uppsalaponnyklubb.se under rubriken ”Nu startar Uffeträningarna”.

 

Igår smög Rikki med på en lektion med Elvira i sadeln. Ridfröken Therese rapporterar att det gick bra. Nu när han är uppe i bra kondis så ska han skolas in på riktigt i verksamheten. Det är ändå viktigt att ge de nya hästarna gott om tid att acklimatisera sig i den nya miljön och med de nya rutinerna.

 

Rikki verkar trivas väldigt bra i stallet. Han är nyfiken och pigg på allt som händer och hälsar mer än gärna på dem som kommer förbi.

 

Viking, vår andra ”nya häst” fungerar väldigt bra i verksamheten och går lektion fem dagar i veckan nu. Alla som har ridit honom har blivit förtjusta i honom och det är inte svårt att förstå. Han är mjuk och fin att rida och dessutom väldigt klok på hinder. Att han är hur mysig som helst att sköta om är ju inte heller fel.

 

Den här veckan är der redan fjärde lektionen för terminen och hästbyte för eleverna. Det är inte klokt egentligen. Men vi håller på för fullt för att sammanställa och få ut informationen inför sommarens läger och kurser. Håll ögonen öppna för det är en del nyheter i år! Mer info kommer inom kort!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards