Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 7 maj 2010

Av Ulrika Pernler - 7 maj 2010 20:04

  

Hej! Ibland behöver även en helt normal ridlärare med lite skit under naglarna få åka iväg och vara vanlig. Ta på sig vanliga kläder och åka någonstans där det inte finns en enda häst i sikte.


Gabbi och jag brukar åka till Stockholm för en avslappnande shoppingdag ett par gånger om året. Mamma får också följa med! Då går vi runt i folkmassorna, provar kläder, får ont i tårna och äter på Pizza Hut.


Visst vi pratar lite om hästar under dagen och det rasar ut ett och annat halmstrå när man öppnar plånboken. Men i övrigt är vi helt normala...


Det är kul att shoppa och efter ett tag har man ett antal kassar att släpa runt på. Så blev det idag också. Det var då det inträffade... En sak som aldrig hänt förut och jag undrar om inte gränsen för shopping är nådd med detta...


Det finns ett ställe på drottninggatan som säljer väskor. Jag behöver en ny väska, så vi gick in. Jag gick längs med väskväggen men hittade inte riktigt något i min smak. När jag vänder mig om står Gabbi där med en resväska i gigantiskt format. Det är en "Samsonite" sa Gabbi med något speciellt i blicken. Jag behöver den och vi kan lägga alla våra kassar i den och dra dem resten av dagen!


Så blev det. Gabbi köpte sin vän "Samsonite" och kassarna fick plats mer än väl. Jag menar den väskan kunde man i princip koppla efter bilen och ha som husvagn.

I Stockholm kunde man förmodligen hyra ut den som ett rum med kokvrå.


Vi lade våra inköp i väskan och upptäckte att det fanns plats för att handla lite mer. Så det gjorde vi. "Samsonite" kommer förmodligen följa oss på våra framtida shoppingturer. Vilken vän!


När jag kom hem var det bara att svida om och åka till jobbet för fredagslektionerna. Det kändes hemvant att kliva i stövlarna och skiten under naglarna infann sig snart.


Eleverna skötte sig väl i vanlig ordning och min S10:a bjöd på fika för att fira i allmänhet.


Jag fick även avsluta kvällen med att såga upp ett vajerlås åt en elev som tappat nyckeln någonstans i spånet. Det ligger många små nycklar i spånet skulle jag tro. Man blir en hejare på att bryta upp skåplås och cykellås när man jobbar på ridskola. Bara inte Securitats kommer nu tänkte jag när jag stod där och sågade...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards