Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 3 februari 2013

Av Ulrika Pernler - 3 februari 2013 20:00

Hej! Den 2 juni ska vi ha vår allra första riktiga tävling i Working Equitation här på Uppsala Ponnyklubb. 


Hittills har vi hunnit ha två stycken Pay and Ride och förhoppningsvis hinner vi ha ett par till sådana innan det är dags för tävlingspremiären. På så sätt har vi i alla fall hunnit känna på hur det kan vara att sätta ihop ett arrangemang i grenen WE. Hopp- och dressyrtävlingar har vi arrangerat i många år så där finns det rutin på ett annat sätt. Men det här är både nytt och spännande. 


Propositionen till tävlingen ligger ute på tävlingsdatabasen och också på vår hemsida www.uppsalaponnyklubb.se  direktlänk http://www.uppsalaponnyklubb.se/Prop%20WE%202%20juni.pdf 


Min förhoppning är att många  av er som varit med på träningarna kommer våga och vilja vara med på tävlingen och sen att det kommer ekipage längre ifrån också. Jag tror och hoppas vi fyller klasserna. Har ni frågor kan ni prata med mig :) 


Förutom att ställa i ordning banorna inför tävlingen så kommer det att behövas hjälp under själva tävlingsdagen. Så det tänkte jag göra ”reklam” för redan nu. Dels kan ni som är med och tävlar hjälpa till med några pass där ni känner att ni hinner mellan era ritter. Men annars får gärna vem som helst som känner för det hjälpa oss. 


Därför tänkte jag reda nu förklara lite vilka uppgifter som kommer att förekomma och jag blir jätteglad om ni under våren vill anmäla er på dessa poster. 


Det kommer att finnas plats för totalt tjugofem ekipage under dagen och dessa rider två eller tre moment. 


I sekretariatet kommer det att behövas någon som tar betalt och någon som tittar på vaccinationsintyg. Är man lite van så hinner man göra båda. Precis som vid alla andra tävlingar. 


Första momentet  för dagen är ett dressyrprogram som är speciellt skrivet för WE men som i stort sett rids som ett vanligt dressyrprogram. Vi kommer att hålla till i ridhuset. Då behövs en person som står vid insläpp på collectingring och en skrivare till domaren. En protokollräknare och en speaker behövs också. 


Nästa moment som rids är Teknikbanan. Den kommer att ridas på vår WE bana som ligger nedanför dresyrbanan. På dressyrbanan blir det framridning. Hit behövs också en speaker och en protokollräknare.  Nere på banan kommer domaren och en skrivare att befinna sig och så någon banpersonal som ställer i ordning hinder som rivs eller behöver rättas till mellan ritterna.  


I WE har man en kontrollant som möter upp ekipagen när de kommer ut från banan och ser efter så att det inte blivit märken efter eventuella sporrar och så att bett och mundering sitter som det ska och inte skadar hästen. 


Efter teknikbanan så rider ekipagen i de svårare klasserna en speedbana. Den bedöms också av domaren och till det behövs skrivare och banpersonal precis som i tekniken. Dessutom behövs kontrollanten även i det sista momentet.


En enklare typ av servering bör vi också ha. Så om någon vill stå ute i solskenet och sälja drickor och smörgåsar eller i cafeterian för den delen så blir vi glada för det också. 


Något annat som jag tänkte lägga ut en hint om är att om någon har kontakt med ett företag som kan tänkas gå in och sponsra med något så är det väldigt välkommet. Det kan till exempel vara priser till de placerade eller blommor till utsmyckning av hindren. Sponsorn kommer att presenteras på tävlingen och få sin loggo med länk från vår tävlingssida om man vill. 


Just nu känns det långt till tävlingsdagen. Men vi vet nog alla hur fort tiden kan gå. 


Under våren kommer vi ha fler tävlingstillfällen i föreningen. Dels är det alla våra klubbtävlingar som pågår för fullt nu. Dessa är ett perfekt tillfälle för den som vill praktisera lite i hur en tävling går till. Bara att hugga i. 


Vi kommer också arrangera en del Pay and Jump/ Pay and Ride i vanlig ordning. Förra året hade vi uppemot femton stycken. 


Klubbtävlingarna arrangerar US och Pay and Jump arrangerar ridskolan. upk(at)telia.com 


17 mars, 5 maj och 19 maj arrangerar vi hopptävlingar och där blir vår tävlingskommitté glada över all sorts hjälp som ni kan tänkas bidra med. TK har en egen mailadress för dessa tävlingar : upk_tavling(at)telia.com .


Det finns alltid en uppgift för var och en, stor och liten. Välkomna! 



 

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards