Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 7 september 2011

Av Ulrika Pernler - 7 september 2011 21:17

 

Hej! Ibland blir det lite vrickat bokstavligt. Ronaldhino har vrickat en fot. Det hände när vi var på Lurbo för att tävla förra veckan. Eftersom det var en väldigt liten vrickning så provade jag att låta honom vila en vecka för att se om det gick över. Men Rolle är inget bra på att vila… så han drog på några ”Rolleskutt” så att vrickningen gick upp. Då bestämde jag mig för att låta veterinären titta på honom idag.


Imorse klev vi in på veterinärkliniken. Det var hällande regn ute och Rolle blev tydligen så glad att få komma inomhus att han måste visa hela sin repertoar för veterinärer och besökare. Rolle visade svanhalsen, flaggstångssvansen, passage på betonggolv, pipochskutt och trumpeta högt med näsborrarna. Alla såg väldigt imponerade ut och lite rädda också! Veterinären hämtade medicin som gjorde besöket lugnare för alla inblandade och besökarna återgick så småningom till sitt fika och veterinärerna till sitt arbete.


Nåja, det fanns lite vrickning kvar i benet och Rolle fick stränga order att vila i två veckor så skulle det nog vara bra sedan.


Man brukar ju säga att alla är bra på olika saker och Rolle-racer är så vitt jag vet bra på något annat än att vara lugn. Jag får muta honom med mat! Det är väl så där eftersom vi passade på att väga honom och han vägde sexhundra kilo. ”Femtio kilo för mycket…” hörde jag veterinären muttra.


Hmpf!

   

En annan vrickad sak som jag kom att tänka på häromkvällen när jag såg en häst gäspa är orättvisa. Visst är det väl orättvist att när hästar gäspar, frustar eller tuggar med öppen mun så klappar vi dem och kallar dem för avslappnade. Men när vi själva gäspar, frustar eller tuggar med öppen mun så blir vi kallade för oartiga.  

   

När det gäller oartig så kom jag att tänka på den gången Björn vrickade foten i skogen. Det fanns massor med svamp och jag blev mest irriterad på att han skulle ligga där på stigen och oja sig istället för att hjälpa mig att plocka. Fast så här i efterhand känner jag mig ändå nöjd över att jag kom mig för att ta upp mobilen och knäppa en bild. Såna tillfällen till ett bra foto är det inte gott om.


   

Idag har det som sagt regnat i mängder. Bra för svampen skulle nog någon annan än Bjönr säga och i morgon lär det förresten vara sån där fantastisk lera ute som alla hästar bara måste rulla sig i. Så var beredda på hästrengöring innan ridningen!

 

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards