Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 7 januari 2012

Av Ulrika Pernler - 7 januari 2012 21:51

 

Hej!


Många uttryck kan ha fler betydelser. En sådan sak som jag tänker på när det gäller hästar och ridutbildning är uttrycket stark. Vi pratade lite om styrka efter lektionen i fredags. För mig är det ett positivt uttryck att hästen är stark eftersom jag först och främst tänker på hur hästen orkar bära sig och arbeta. 


Men i vissa fall kan uttrycket också vara negativt, som ibland när en ryttare beskriver att hästen är stark i den meningen att hästen känns stum eller stark i sin mun. 


Om hästen blir stark eller stum framtill så tyder det på dålig bärighet och balans eller med andra ord att hästen är svag eller riden i dålig balans. Det tål att tänka på att en stark häst egentligen kan vara svag. Kanske tänker man då på ett annat sätt när man letar lösningarna.


Styrkan hos hästen är något som inte kan forceras fram. Styrka kommer med rätt avvägt arbete och med tiden. 


Jullovet går mot sitt slut och imorgon är det pay and jump hos Uppsala Ponnyklubb. En slags träningstävling där man kan hoppa en hinderbana med sin häst undet tävlingslika former och på en höjd som passar varje ekipage. 

Efter det återstår endast en jullovsaktivitet och det är Working Equitation på tisdag mitt på dagen. Det går fortfarande att anmäla sig via kontoret upk@telia.com. Passet kostar 250 kronor och är öppet för alla nivåer. 


Vår nya häst Kaiser har gått lektioner denna veckan och fungerat fint för eleverna och tillsammans med de andra hästarna i gruppen. Han var med på Gabbis lektion i torsdags bland annat och då hoppade gruppen en lydnadsbana vilket han klarade ut väldigt klokt. I veckan blir det slutbesiktning av honom så håll tummarna för att allt är grönt. 


 

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7 8
9 10
11
12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards