Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 12 februari 2012

Av Ulrika Pernler - 12 februari 2012 18:38



Hej! Söndag kväll och nästan en ny vecka igen. Jag har drabbats av förkylning och tappat rösten vilket det förmodligen är en och annan som tycker är skönt (Typ barnen hemma och sådär). Tyvärr skulle jag varit iväg och hållit lektioner och föreläst om lektionsupplägg på en ridskola idag. Men det är ju omöjligt när man inte kan prata. Så igårkväll fick jag packa ihop mitt material och åka över till Sara som också är förkyld men än så länge har rösten i behåll. Hon räddade mig genom att åka i mitt ställe. Jag är så tacksam! Nu på sen eftermiddag kan jag framföra lite skrovliga, övernaturliga ljud så jag ska nog kunna vara på banan igen imorgonkväll. 


Idag har vi hållit årsmöte på föreningen, Lars G Karlsson fick sitta som mötesordförande och en tapper skara medlemmar kom i vanlig ordning. Själva mötet gick snabbt och sedan åt vi smörgåstårta. Karina Widegren som suttit med i ungefär tio års tid valde att hoppa av i år då hon är hästlös för tillfället. Ett stort tack till henne för all tid hon lagt i föreningen! Valberedningen hade två namn på förslag för att fylla platsen, Bengt Fladvad och Anders Rodén, båda är medlemmar sedan länge. Valberedningen föreslog att utöka antalet ledamöter med en och på så sätt kunde de båda väljas till styrelsen 2012. Jag har lagt ut den nya styrelsen på hemsidan www.uppsalaponnyklubb.se vissa uppgifter ska dock kompletteras.


Redan på morgonen kikade solen fram och det var ett riktigt vackert väder med en liten gnutta  vår i luften. På Ridskolan reds två hemmaomgångar i Ridskolecupen. Våra deltagare mötte Olunda Ridskola och Sigtuna Ridskola. I år är det hoppning som gäller och våra tävlande var först ut och lämnade sedan över hästarna till gästerna. Själva banan reds på idealtid vilket betyder att någon rider banan först och sedan gäller det för de andra att pricka tiden eller åtminstone komma så nära som möjligt. Sandra är lagledare för UPK och hon var också den som skulle rida själva idealtidsrundan. Det gjorde hon på tjugofyraårige Putte som fortfarande tycker att tävling är helt och hållet hans gebit. Sandra var så faschinerad av hans "go" så att hon knappt ville sitta av. Förhoppningsvis kommer en ingående redogörelse från dagens deltagare så ni får veta alla detaljer. Jag vet dock att båda hemmalagen fick lämna ifrån sig segern till bortalagen idag eftersom de var lite heta och red för fort :). Men snyggt och prydligt ridet var det i alla fall har Sandra berättat. Kämpaglöd kallas det visst! 


I lördags var Emilie Wass och Ina på Lurbo och hoppade på sin första hopptävling för året. Med en felfri grundomgång så får ekipaget ett poäng till championatet och med det är dom först att rapportera 2012! Nästan så det borde bli pris för det också. I början på veckan ska jag uppdatera championatssidan så att jag kan börja lägga ut poäng för nu räknar jag med att det börjar trilla in regelbundet i och med att tävlingssäsongen kommer igång på riktigt. Förra året hade vi ekipage som red hoppning, dressyr och distans. Kanske kan vi utöka med någon som rider WE i år eller fälttävlan? Det vore kul! 


Därmed hoppas jag ni ligger i för att rapportera era tävlingspoäng till mig varje gång ni lyckats ta en placering, ridit en felfri runda eller ridit över 55% i dressyr. Det är jätteskoj för våra medlemmar att kunna följa tävlingsryttarnas framfart via Championatet! 


Lite nya ekipagepresentationer skulle också vara roligt. Om du tävlar eller avser att tävla på egen häst eller ridskolehäst så kan du skriva några rader och gärna lägga med en bild så länkar jag er på vår hemsida under rubriken klubbens ekipage. Jag ska rensa lite på sidan så fort jag får översikt över vilka som rider för oss i år. 


Championatsregelr och ekipagepresetationer finns på hemsidan www.uppsalaponnyklubb.se 


Snart måndag och en rolig ny vecka! Vi ses!

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards