Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 28 augusti 2008

Av Ulrika Pernler - 28 augusti 2008 15:05

Hej! Det är nog så att sommaren har dragit vidare någon annanstans. Förmodligen så får hästarna vara kvar på betet på nätterna till efter helgen för att sedan stallas in. Det blir ett tydligt sommaravslut när man kommer in i de vanliga rutinerna med fodringar och hagutsläpp på morgnarna. Alla som vill får naturligtvis dansa ”sommardans” hela veckoslutet så att hästarna kan få vara kvar på betesmarkerna ett tag till.

 

Replay har varit jättepigg sedan sin ”andra hemkomst”. Proverna såg fina ut så det hela verkar ha varit utmattning efter resa och omställning. Han går kvar på isolering tillsammans med Pedro som är sällskap. De båda trivs utmärkt med varandra och med att få gå i den stora hagen nere vid vägbommen. Två glada hästar och massvis med gräs! Idag red Karro och Ida båda hästarna en stund iklädda sina snygga blå isoleringsdräkter. Kanske kan det bli en ny trend att rida i blå Biltemaoverall?


 Så tillbaka till traktorhärvan. Idag har signaturen ”Omg” skrivit:”Haha, John Deeres är ju såna där gräsklippartraktors, haha :)”  


Men då känner jag att jag måste få försvara John Deere. Hjärnan och uppfinnaren bakom dessa traktorer hette såklart John Deere. Han var smed till yrket men också väldigt ordentlig och uppfinningsrik. Han började med att tillverka plogar åt pionjärerna i mellanvästern på 1800-talet. Så småningom tillverkades den första traktorn. Idag finns allt från åkgräsklippare till riktigt monstruösa maskiner och de är gröna förstås.

 

Jag antar att det är lite olika status beroende på om man sitter bakom ratten på en gräsklippare eller en gigantisk traktor. Som förare till en åkgräsklippare så kan man nog ikläda sig vilken reklamkeps som helst. I en medelstor traktor som vår och med ett mindre jordbruk därhemma så är det nog en gröngul keps från lantmännen som gäller. Gärna en solblekt.

 

Köper man en av John Deeres allra värsta giganter tror jag att man belönas med en riktig reklamkeps från företaget. Har man en sådan så tror jag att man bär den med stolthet både på arbetet och under julmiddagarna med släkten.


Kolla på bilderna nedanför så ser ni skillnaden på en gräsklippare och ett monster.

 

Fast nu är det ju så att klubben har en Massey Ferguson och en röd till råga på allt. Så därför lämnar jag diskussionen om John Deere därhän.

 

Här kommer en riktigt cool actionrulle med en traktor i huvudrollen. Varsågoda!

http://www.youtube.com/watch?v=kcGMT1AJsqI

Jag lovar och svär att det inte är Christer Sjögren den här gången!

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards