Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 18 augusti 2008

Av Ulrika Pernler - 18 augusti 2008 13:07

Hej! Tänk att terminen börjar idag. Det känns riktigt roligt att få köra igång igen. Jag tror hästarna också tycker det blir skönt att komma in i de vanliga rutinerna igen. De kommer att gå ute på nätterna ett tag till för vi hoppas att det är något varmare väder på väg. För att hinna vila och sova ut ordentligt och äta hö så får alla hästarna komma in på morgonen.

 

Vi har just nu helt fullt i stallet med 39 hästar och ponnyer. Pikachu opererade bort en lös benbit i somras och är fortfarande konvalescent. Annars är övriga 38 hästar och ponnyer oförskämt friska. Pedro är fortfarande kvar då vi låg lite lågt med försäljningen under semestern och kommer att gå med på vissa lektioner.

 

När hästarna släpps på bete så brukar det kunna bli en del ”sommarskador” som småsår och annat. Vi har plockat lite fästingar och haft några hästar som smörjts med solskydd. Tiffy fick ett ormbett eller getingstick i mitten på juli. Men efter lite extra vila och behandling så kunde hon gå ut på betet igen och har sedan dess mått fint. Så vad det gäller sommarskadeläget har det varit mycket lugnt.

 

Hoppas att alla ni elever är laddade och sugna på att trimma vidare på era kunskaper!  

 

Vi hälsar vår ”nya” instruktör Elin Söderström välkommen till gänget. Elin är en van instruktör men behöver nog ett par gånger på sig för att lära känna sina nya elever så ni får sköta er riktigt fint så hon blir imponerad av er. Sara Hägg och Hanna Kaponen har slutfört sin instruktörsutbildning under sommaren och kommer båda att fortsätta ha lektioner. Sara på torsdagar precis som i våras och Hanna tar Lisas lektioner på fredagar då Lisa ska plugga ett tag framöver.

 

Stallkontoret är nyrustat och jättefint. Nytt golv, ny färg på väggarna och nya förvaringsfack. Hela stallet är skurat och klart. Det som kvarstår på städlistan är väggarna i ridhuset. Under veckan som kommer så ska vi hyra en skylift och städa klart därinne. Det är väldigt högt i tak…

 

Den 30 augusti har vi skötarmöte för både gamla och nya skötare. Mötet börjar med en liten stund då alla helt nya skötare träffar skötaransvariga och får veta mer om hur det går till att ha en sköthäst. Därefter träffas alla, både nya och gamla skötare, och fördelar uppgifter och hästar.

 

Några nya skötare har fått plats i träningsgrupp men jag vet att det finns flera som vill få plats. Nu hade vi inte så många lediga platser att fördela och det är alltid svårt att vara helt rättvis. För att få vara med i träningsgrupp så är det viktigt att man visar gott omdöme, sköter sin häst på ett bra sätt, har bra närvaro (glöm inte att säga till när du är i stallet så du blir uppskriven på närvarolistan), visar intresse att hjälpa till vid tävlingar och andra arrangemang samt är en bra kompis.

 

Tänk på att ni skötare som ännu inte fått plats som träningselever ändå kan vara med på träningsläger på sommaren och övriga lovkurser. Jobba på!

 

Nu är det bara att hoppa i ridbyxorna och komma till stallet!

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards