Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 16 mars 2009

Av Ulrika Pernler - 16 mars 2009 14:33

Hej! Igår kom våren! En del av oss hästryttare var iväg på dressyrtävling. I vackert vårväder och knähögt smältvatten. Vi hade en intern tävling om vem som kunde ta flest steg på tävlingsplatsens parkering utan att fylla skorna med vatten. Ingen vann… I så fall hade man behövt flyga…

 

Dagens tävling erbjöd två klasser och hölls på regional nivå. Den första klassen var en LA:4 med hela 41 startande och där återfanns Emilie och Lola E, Sara och Candy, Linnea och Camomill samt Ulrika och Ronaldhino i startlistan. Det vill säga inte mindre än fyra femtedelar av vårat division II lag fanns på plats denna dag.

 

Att det skulle bli hård konkurrens visste vi då dagens andra klass var en MSVB:3. Flera av dessa ryttare använde LA:4 an som framridningsklass. Så vi Division II ryttare i ägo av ännu lite gröna hästar satsade på resultatlistans andra hälft. I alla fall gjorde jag det då detta var Ronaldhinos första regionala LA-start.

 

Då alla ridit i LA:¤ an kunde vi konstatera att det inte blev några placeringar för oss UPK:are i klassen men lagryttarna red ihop väldigt jämna poäng vilket lovar gott inför lagtävlan den 4 april som också rids i regional LA:4 men då med något enklare motstånd. Det skilde en poäng mellan Ulrika och Linnea och ytterligare en poäng till Emilies resultat. På topp kom Sara som slog oss andra med ytterligare tio poäng och därmed tryckte in sig på resultatlistans överdel. Detta trots en snygg bakutspark i programmet.

 

I dagens andra klass Medelsvår B:3 stod Gabbi och Winston för UPK:s insatser. Winston var väldigt samarbetsvillig och fin på framridningen men blev sedan något spänd inne på själva banan. Trots lite trassel fick han fina kommentarer av domaren och lade sig någonstans mitt i klassen.

 

Så var det dags för hemfärd och säsongens första tävling var avklarad!

 

Dagens trailerincident- Pappa körde fast i en snödriva i den allra första kurvan på stallplanen.

 

Dagens tävlingsväder- Sol!!! Och högt vattenstånd. Strumporna blev blöta innan man satte ner fötterna på marken. Det haglade inte på hela dagen!

 

Dagens överraskning - Ronaldhino och jag körde det mesta av vårt freestyleprogram redan på framridningen. Inne på tävlingsbanan höll han sig sedan så gott som i skinnet med endast några utsvävningar och jag var mycket stolt över honom då jag ridit klart! De som bänkat sig för lite underhållning blev förmodligen besvikna!

 

Dagens dramatik- Emilie slog sig själv på näsan med armen så hon fick näsblod. Tursamt nog så fanns det hjälpsamt folk i närheten och erbjöd näsdukar.

 

Dagens behållning i avsaknad av priser- Man fick en gratis CD-skiva med Lasse-Stefans med kvällstidningen. Vi spelade den i bilen på vägen hem och sjöng med! (Inte alla)

 

”Vid en liten fiskehamn…”

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards