Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 15 april 2013

Kom nu då våren!

Av Ulrika Pernler - 15 april 2013 17:15

 


Hej! Idag fyller jag år. Egentligen jag har inte riktigt tid att fira idag utan det klarade jag av redan i lördags. När man har kommit en bit på vägen om man säger så är inte födelsedagarna lika viktiga längre. Fast visst är det kul att uppmärksammas av familjen för något annat än sina smutsiga häststövlar i hallen. 


Hästar fyller så klart också år. Men det är inte jämt man vet vilket datum de är födda. Här i Sverige föds oftast fölen på våren. Det beror nog mycket på att det är trevligare att vara nyfödd på våren när sommaren nalkas än att födas och växa upp mitt i en kall vinter. 


Nu när våren kommer så blir det högsäsong för kosläpp runtom i vårt avlånga land. Det är ett säkert tecken på att vintern är slut. Det brukar vallfärdas till kosläppen. Det vet jag som bor precis bredvid ett lantbruksgymnasium. 


Den 4 maj blir det kosläpp på Jällaskolan. Då brukar hela Jälla by fyllas med bilar. Besökarna parkerar precis överallt och trafiken på 288 står helt still en lång stund både när bilarna ska till och när de ska från kosläppet. För oss bybor är det bra om man har bunkrat upp med det man behöver för denna dag för att ta sig härifrån är inte att tänka på. 


Mina egna barn har sett så mycket kor här där vi bor så de är inte alls intresserade av att se några kossor som springer över en äng. ”Det där är för stadsbor” säger de. På sommaren brukar kossorna stå och titta några meter bort när barnen badar i poolen på vår gräsmatta. De följer alla rörelser och råmar då och då. Jag undrar så vad de tänker på! 


Vad jag tänker på är däremot om våren möjligtvis kunde ha lust att titta fram och tina det sista av snön och smälta den sista isen. För jag vill ha mina lektioner utomhus. Väggarna på ridhuset kryper nära så här års och man längtar verkligen ut på stora ytor. Tänk vilken lycka när man ser hästarna tåga upp för sin första utomhuslektion. Med spetsade öron. De vet precis vad som är på gång. 


Hästarna brukar trava på banan med stora, stora steg och spetsade öron och man blir glad i hela kroppen av att titta på.

 

Kenneth som sköter anläggningen har lagt mycket jobb på att preparera banorna under senaste  veckan. Han har plogat och harvat och kört, varv på varv. Det var mycket, mycket snö i år. Så nu är åtminstone vår stora hoppbana näst intill fri från snö. Men solen behövs för att torka upp lite mer. 


Sen så!


 
 
Ingen bild

Anders

15 april 2013 17:41

Det känns lite som om både hästar och ryttare väntar på första utelektionen.
Är nästan som att vänta på julklappsutdelningen när man var liten

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards