Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 9 juli 2013

Av Ulrika Pernler - 9 juli 2013 15:36

Hej! När terminen slutade så fick jag ett flertal växter av mina fantastiska elever. Jag gav dem naturligtvis en överlevnadsgaranti i form av att jag skulle visa med bilder att växterna levde och frodades under sommaren. Nu tycker jag att det är dags för den första delen av uppdrag blommor sommaren 2013. 


Först ut är den fina krukan med några olika sommarblomster vilken ni kan se frodas å det bästa.


 


Nummer två är denna vackra växt som bara blommar och blommar. 


 


Nummer tre är det annorlunda och väldigt dekorativa torvblocket med stenväxter som lever livet utanför min altan. 


 


Och så tomaterna i den stora hängkrukan som också var fullproppad med påsar med nötcreme. Nötcremen har jag ätit upp alldeles själv. Varenda påse! Jag bjöd inte en enda. Tomaterna tänker jag också klämma i mig själv. När de är klara! ...om inte grannens grönsaksätande hund hinner före vill säga...


 


Sen fanns det också en femte växt. Men den har inte kommit med på bild av olika anledningar. Vi kan säga att den inte var anträffbar just denna dag...eller någon annan dag heller. 


Det var bevisen i juli. Hoppas kunna upprepa detta i augusti. 


Det gäller att vattna sina växter ofta nu när det är så stekande hett. Man kan nästan se hur jobbigt de har haft det efter en het sommardag. Hängiga och trötta. Så kommer svalare kvällsluft och vatten på det och blommorna lever upp igen. 


Blommor i trädgården kan man  vattna. Men beteshagarna åt hästarna behöver vatten i form av regn. Det har de inte fått på ett tag nu och därför blir det dålig återväxt på betesmarkerna under varma och torra somrar och man får se efter beteshästarna lite extra så de håller hull. Man kan behöva stödutfodra hästarna som komplement till betet. När det är dåligt med bete ökar också risken att hästarna äter olämpliga eller till och med giftiga växter som de annars skulle ha valt bort. 


Krafft har givit ut en lättläst och bra folder om giftiga växter som ni hittar här

 


Med detta- over and out för idag.



Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards