Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 2 januari 2014

Av Ulrika Pernler - 2 januari 2014 20:15

 

Hej! Så här års brukar jag springa runt med kameran i högsta hugg. Eller förresten så gör jag det året runt. Jag gillar årstiderna, alla fyra. Fast, jag kan nog erkänna att riktigt så här milda vintrar vill jag inte ha. Tror att det kan vara typiskt för oss som har häst eftersom vi vet så väl vad som följer med regn, rusk och lera. Nä, lite snö och fruset skulle jag önska just nu.


Tror att hästarna vill det också. För man får liksom knuffa ut dem i hagen. De står och väger i grinden och tvekar tills man ger dem den där sista knuffen. Då går de motvilligt in och man kan hänga för grinden. 


Lusen brukar stå och spana mot dörren och om jag sticker ut huvudet så galopperar han med full fart och hoppfull blick till grindhålet. 


Näpp, inget "ta-kort-väder". Skulle jag försöka ta mig ut i nånstans för att fota så skulle jag förmodligen fastna där ute och få ringa på hjälp. Eller så skulle jag komma loss men skorna skulle sitta kvar en halvmeter ner i lera. Det är inget vidare att gå hem i strumplästen i januari... 


Hästar är intressanta att fotografera. Det roligaste är när man lyckas fånga deras olika uttryck på bild. De är allt från nyfikna, lekfulla, bestämda, avslappnade till försiktiga. Man får avvakta ett tag tills hästarna har slutat vara så nyfikna på själva männsikan som står bakom busken med en kamera. Då återgår de till sin lek eller vad de nu höll på med. 


Lite hästmimik på bild skulle sitta fint men kameran får allt vila tills mätaren ligger under noll på termometern. 

 

                                       



Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards