Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 2 januari 2014

Mimik

Av Ulrika Pernler - 2 januari 2014 20:15

 

Hej! Så här års brukar jag springa runt med kameran i högsta hugg. Eller förresten så gör jag det året runt. Jag gillar årstiderna, alla fyra. Fast, jag kan nog erkänna att riktigt så här milda vintrar vill jag inte ha. Tror att det kan vara typiskt för oss som har häst eftersom vi vet så väl vad som följer med regn, rusk och lera. Nä, lite snö och fruset skulle jag önska just nu.


Tror att hästarna vill det också. För man får liksom knuffa ut dem i hagen. De står och väger i grinden och tvekar tills man ger dem den där sista knuffen. Då går de motvilligt in och man kan hänga för grinden. 


Lusen brukar stå och spana mot dörren och om jag sticker ut huvudet så galopperar han med full fart och hoppfull blick till grindhålet. 


Näpp, inget "ta-kort-väder". Skulle jag försöka ta mig ut i nånstans för att fota så skulle jag förmodligen fastna där ute och få ringa på hjälp. Eller så skulle jag komma loss men skorna skulle sitta kvar en halvmeter ner i lera. Det är inget vidare att gå hem i strumplästen i januari... 


Hästar är intressanta att fotografera. Det roligaste är när man lyckas fånga deras olika uttryck på bild. De är allt från nyfikna, lekfulla, bestämda, avslappnade till försiktiga. Man får avvakta ett tag tills hästarna har slutat vara så nyfikna på själva männsikan som står bakom busken med en kamera. Då återgår de till sin lek eller vad de nu höll på med. 


Lite hästmimik på bild skulle sitta fint men kameran får allt vila tills mätaren ligger under noll på termometern. 

 

                                       



 
 
Ingen bild

Nyfiken

5 januari 2014 19:20

Hej Ulrika, jag är lite nyfiken på vart Clou vart innan ni köpte henne och om ni har några bilder på henne från hon var liten? Vad var det som fick henne att sluta tävla hoppning och fick henne att bli osäker om ni vet?

Ulrika Pernler

6 januari 2014 12:56

Clou kommer från Skå Ridcenter utanför Stockholm. Hon stod hos en privatperson innan och har alltid varit duktig på dressyr och mindre intresserad av att hoppa.
Hon gillar att hoppa på "sin höjd" så det är viktigt att hon får göra just det. Däremot är hon väldigt duktig i dressyren och det är också där hon har varit ute och tävlat en hel del.
Alla hästar är olika och det är viktigt att varje häst får göra det den tycker om. Clou är en väldigt skojig ponny med mycket energi och det är så roligt att hon fortfarande har den inställningen trots att hon är 18 år i år!

 
Ingen bild

Nyfiken II

6 januari 2014 18:12

Har för mig att Tiffy också kom ifrån Skå?
Någon som vet vart hon fanns innan Skå?

Ulrika Pernler

7 januari 2014 19:53

Hej! Kommer inte riktigt ihåg om hon är därifrån eller från Danmark. Men det kan jag kolla upp. Ifrån Tyskland såldes hon i alla fall av den kända tyska hoppryttaren och uppfödaren Paul Schockemöhle. Hon har en helsyster i Sverige som heter "Oh so Perfect".

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards