Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 23 april 2009

175 starter i helgens hopptävling

Av Ulrika Pernler - 23 april 2009 10:50

Hej! Som ni kanske sett så håller vi på att bygga en del staket längs vägen mellan lilla banan och hoppbanan inför helgens tävlingar. Det är för att vi ska kunna skilja tydligt mellan ridande människor och gående människor. Förut har vi delat av vägen med plastband men nu gör vi en permanent lösning i stället.

 

Det kan bli väldigt mycket folk, hästar, hundar, trailers och annat som ska samsas om platsen när det är tävling. Speciellt vid hopptävlingar är det mycket som är i rörelse. Enligt tävlingsreglementet så ska publik och ridande skiljas åt så långt det är möjligt. Det är jättebra för det vore katastrofalt om det skulle inträffa någon onödig olycka i trängseln och stundens hetta.

 

Det blir runt 175 starter under söndagens hopptävlingar för ponny! Tävlingen kommer att hållas utomhus och vi hoppas på lagom varmt och soligt väder. (Var beredda med solskyddsfaktorn!) Runt 35 starter görs av ekipage från hemmaklubben. Kom gärna och heja fram dem! Det är roligt och fartfyllt att vara på hopptävling. Men kom ihåg att gå på rätt sida om staketet! J

 

Så till Bloggens senaste omröstning vilken var FÖR LÄTT den här gången. Hela 53 % gissade på rätt svar. Jag tycker det är mycket skojigare när ni gissar fel. Så därför avslutar jag omröstningen och startar upp en ny istället.

 

Bakgrunden till omröstningen var att jag ville upplysa om våra ”gamla” hästars ”bedrifter”. Vi är ju så vana vid att se gamlingarna som ”alltid” har funnits i stallet.

 

Se här bara:

Akilles; har bott på ridskolan i femton år. Han var således fem år när vi köpte honom. Idag, femton år senare tycker han fortfarande att det är lika roligt att bli riden. Han är alltid pigg och glad och snäll att rida på. Att han dessutom varit frisk i hela sitt liv förutom några få dagars vila ett par gånger är fantastiskt. För mig har han riktig stjärnglans!

 

Sorbits; var en riktig fegis när han kom till oss. Han vågade inte vara själv i ridhuset och när han hade sällskap vågade han i vilket fall inte vara själv på den ena halvan av ridhuset J . Men Sorbits har vuxit med åren och vågar nu vid tjugo års ålder vara själv till och med på tävlingsbanan. Där har han tagit många fina priser, framförallt i dressyr som han är väldigt duktig på!

 

Dutch; har många fina tävlingsmeriter. Fast som unghäst gick han mest under namnet ”skutt och prutthästen” eftersom han bockade och busade så mycket! Han har tävlat i både hoppning och dressyr. Bland annat så ingick han en gång i tävlingstruppen som red femkamps VM i mitten på 90-talet. Den gången hoppade han banor som gick över femton språng på 1.20 höjd. Han har också tävlat i dressyr ända upp till regional LA:5 med fina resultat. Dutch är väldigt säker på allt han gör i ridningen och han har otroligt mycket att lära ut! Han är en häst med mycket stort hjärta!

 

Rafael; har förstås aldrig hetat Jåppe! Däremot var också Rafael en riktig buse som unghäst. Men idag är han en klippa som inte bryr sig om barn som drar i fel tygel eller rider i otakt. Lugn bara lugn, tänker Rafael. Det här fixar jag!

 

Calippo; var faktiskt väldigt pigg och nästan het som unghäst. Han fick ridas på pelhamstång för att gå att kontrollera. Han tog även lång tid på sig att bli riktigt ”tam”. Bland annat kunde vi inte fånga honom i hagen på de två första veckorna sedan han kommit till oss… Calippo har också fina meriter i bagaget. Han har tävlat LA i både hoppning och dressyr!

 

Putte; har varit en väldigt duktig tävlingsponny i hoppning. Han har hoppat upp till LA och ingått i klubbens division 1 lag. Han älskar fortfarande att tävla i hoppning men numer får han bara gå på hemmaplan eftersom han inte längre tycker om att åka transport.

 

Bard; är en korsning mellan Amerikansk Quarterhäst och Connemara. Det syns inte så mycket förutom på hans ganska kraftiga bakdel och korta travsteg. Bard är en ponny med mycket stora kunskaper och när man hittar de rätta knapparna är han mycket rolig att rida framför allt i dressyren eftersom han kan så mycket! Han har tävlat i klubbens division 1 lag i dressyr.

 

Avslutar med den ödmjuk bugning för alla gamla hästar som har så mycket bra saker i bagaget!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards