Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 13 januari 2010

Gubbarna tar ledigt... utan lov...

Av Ulrika Pernler - 13 januari 2010 12:20

Hej! Två sårskador på två dagar... Oftast så håller hästarna ihop trots att de leker häftigt i hagarna på dagarna. (OBS! RIM!) Men så ibland blir det ett litet hål på någon häst och vi får tvätta och ibland också lägga ett bandage.


Igår kom Dutch in från hagen med en svullnad och ett litet, litet sår på ena frambenet. Svullnaden satt under ena knät och lite på utsidan. Precis där sitter något som heter griffelbenet. Det är en liten nästan tillbakabildad tå som hästen hade nytta av någon gång i urtiden. Men inte nu längre.


Det är inte alltför ovanligt att det tunna lilla benet går sönder vid något trauma, tex en spark från en hagkompis. Men det brukar nästan alltid läka av sig självt.

  

Nu tyckte Dutch att det gjorde väldigt ont på såret igår. Han åmade sig och såg allmänt ynklig ut. Vi försökte se bortom det att vi vet att han är hemskt känslig och rädd för sådant han inte är van vid. Som tur var så kom Peter på kvällen då han skulle titta på ett par av privathästarna. Så Dutch fick chansen att visa upp sitt ben för någon som verkligen förstod!


Peter klämde och tittade och så fick Dutch gå i gången och visa hur han gick. -Det är nog ingen fara, sa Peter sedan. Ett par dagars vila så känner han sig nog mycket bättre.

Dutch fick gå in i boxen igen och jag lade på ett nytt bandage för att ge benet lite extra stöd. Så fort bandaget kommit på så började han se så där ynklig ut igen.

Jag vet inte om han ville ha medlidande eller om han insåg att han inte skulle få leka i hagen idag...


Nåja, allt väl så långt.


Idag kom nästa tjugoåring in med ett sår... Bard. Han hade fått ett sår över hasen på insidan av ena bakbenet. Det såret var betydligt större och några stygn behöver sättas dit. Jag kan dessutom tänka  mig att det blir penicillinbehandling då såret sitter vid leden. Förhoppningsvis så slipper vi spola leden.


Bara att ringa till "ambulatoriska". Sådan tur har vi som bor i Uppsala att det finns ambulerande veterinärer. Bara att lyfta på luren och så kommer de hem till stallet och hjälper till med det som har hänt. Jag återkommer med rapport om hur det gick. Blev det korsstygn eller kråksparkar...?


Jag börjar fundera på om det är någon konspiration... Kommer Akilles in med ett sår imorgon så är jag helt säker på att det är inget annat än en gubbkonspiration av högsta grad!


Gubbarna kräver extra semester!


Idag var jag ut i hagen och tog lite kort. Titta gärna på bildspelet nedan. Bilderna ligger ochkså i vår Pixbox http://www.pixbox.se/usr_show_id44112_page0_order1.html 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards