Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 26 januari 2010

Av Ulrika Pernler - 26 januari 2010 12:03

Hej! I slutet av sommaren gjorde Akilles illa sitt ena bakben. Skadan sitter högt upp i höften eller till och med i bäckenet. Tjugoåriga Akilles fick vila under höstterminen med behandling i form av antiinflammatoriska medel och massage. Så i slutet av hösten började vi mycket försiktigt sätta igång honom. När vårterminen startade kunde han vara med på lite lektioner och vi pratade i personalgruppen om en lugn vår för hans del med pensionering till sommaren om allt föll väl ut.


Det gjorde det inte...


I slutet av förra veckan blev Akilles akut sämre igen. På något sätt har han fläkt upp sin skada. Kanske har det hänt när han har rest sig upp efter att ha legat och sovit i boxen. Kanske har han halkat i hagen. Vi vet inte. Men skador som hästen får i bäcken eller högt upp i sina ben kan vara mycket svåra att få ordning på.


Akilles är tjugoett år i år och det vi vet är att chansen att få honom bättre igen är mycket liten. Det handlar om en väldigt lång konvalecens där han inte får ridas och inte heller vara ute med sina kompisar i hagen. Prognosen är dålig.


Därför har vi i samråd med veterinären beslutat att Akilles ska få avsluta här. Det är inte rättvist att utsätta honom för en så lång väntan med ont och svårt att röra sig.


Sexton år har vi haft Akilles i stallet. För många har han "alltid" varit där. Det kommer att bli väldigt, väldigt tomt!

             

Vi kommer också att ta bort Tornado. Den lilla grå ponnyn har inte varit i verksamheten någonting sedan han kom då han hela tiden haft stora problem med sitt ena framben. Vi har testat ett otal olika behandlingar utan resultat och nu finns inget mer kvar att göra.     

Hästarna reser på torsdag.


Deras egna minnessidor kommer ut på webben då. Naturligtvis så publicerar jag era ord och bilder där. Skicka till mig på 018500749@telia.com // Ulrika


Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards