Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 26 januari 2010

Tråkiga besked idag...

Av Ulrika Pernler - 26 januari 2010 12:03

Hej! I slutet av sommaren gjorde Akilles illa sitt ena bakben. Skadan sitter högt upp i höften eller till och med i bäckenet. Tjugoåriga Akilles fick vila under höstterminen med behandling i form av antiinflammatoriska medel och massage. Så i slutet av hösten började vi mycket försiktigt sätta igång honom. När vårterminen startade kunde han vara med på lite lektioner och vi pratade i personalgruppen om en lugn vår för hans del med pensionering till sommaren om allt föll väl ut.


Det gjorde det inte...


I slutet av förra veckan blev Akilles akut sämre igen. På något sätt har han fläkt upp sin skada. Kanske har det hänt när han har rest sig upp efter att ha legat och sovit i boxen. Kanske har han halkat i hagen. Vi vet inte. Men skador som hästen får i bäcken eller högt upp i sina ben kan vara mycket svåra att få ordning på.


Akilles är tjugoett år i år och det vi vet är att chansen att få honom bättre igen är mycket liten. Det handlar om en väldigt lång konvalecens där han inte får ridas och inte heller vara ute med sina kompisar i hagen. Prognosen är dålig.


Därför har vi i samråd med veterinären beslutat att Akilles ska få avsluta här. Det är inte rättvist att utsätta honom för en så lång väntan med ont och svårt att röra sig.


Sexton år har vi haft Akilles i stallet. För många har han "alltid" varit där. Det kommer att bli väldigt, väldigt tomt!

             

Vi kommer också att ta bort Tornado. Den lilla grå ponnyn har inte varit i verksamheten någonting sedan han kom då han hela tiden haft stora problem med sitt ena framben. Vi har testat ett otal olika behandlingar utan resultat och nu finns inget mer kvar att göra.     

Hästarna reser på torsdag.


Deras egna minnessidor kommer ut på webben då. Naturligtvis så publicerar jag era ord och bilder där. Skicka till mig på 018500749@telia.com // Ulrika


 
 
Ingen bild

AR

26 januari 2010 13:07

Vila i frid Akilles.
Det kommer bli väldigt tomt utan dig,
Det är få hästar som berört mig så som du har gjort.

 
Ingen bild

Anna-Maria

26 januari 2010 13:50

Usch vad tråkigt men ibland måste det få vara så.

Ska ta med en extra morot till båda två ikväll.

 
Ingen bild

Marianne

26 januari 2010 14:04

Vad ledsen jag blir, Akilles är en av mina favoriter... Lika synd om Tornado... Men djur som har ont och inte blir bättre, mår bäst i himlen. Ägnar mina tankar åt hästarna som far på torsdag....

 
Ingen bild

Ella

26 januari 2010 19:48

R.I.P Tornadizzen

Jag Kommer Sakna Dig Gullunge

 
Ingen bild

Ann-Charlotte

27 januari 2010 10:28

Akilles har verkligen "alltid" funnits på UPK.
Den lockiga luggen, den lite speciella charmen som det tog ett tag innan man begrep sig på.
Vill inte tro att han inte finns kvar nästa gång jag kommer ut till stallet och öppnar dörren. Kommer att sakna honom så!!!

 
Ingen bild

alva

27 januari 2010 17:18

Akilles, Tornado. Kommer sakna er så mycket. Akilles, som jag var rädd för förut. Som alltid har stått där, funnits där. Tornado, som verkat så ivrig att börja sitt arbete som ridskoleponny, får aldrig chansen att flyga fram med alla ivriga UPK:are.
Farväl ni underbara.

 
Ingen bild

Yrsa Hagström

28 januari 2010 01:37

Hej Ullrika.
Jag såg nyheten idag och är mycket deppig...
Som du vet skötte jag Akilles i flera år innan skolan tog för mycket tid och jag kommer inte att få möjligthet att säga hej då.
Jag skulle bli mycket tacksam om du ville maila lite fina bilder på min älskling då jag nästan inte har några alls.
Jag Har skickat in diverse texter till klotterplanket också, fler kommer, men om det kommer en minnessidan kan du väl lägga in dem där.
Det känns skönt att veta att han är i så pass goda händer ändå, vi har haft en underbar tid ihop och för det är jag mycket tacksam!

yrsa_s_hagstrom@hotmail.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards