Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 20 januari 2010

bland toarullshållare i det stora varuhuset

Av Ulrika Pernler - 20 januari 2010 14:56

  

Som jag berättade i går så var vi på det där stora möbelvaruhuset där man kan köpa billiga och bra saker både till hemmet och till arbetet.


Idag har Kenneth skruvat upp pinalerna som vi köpte där på toan längst till höger. Så vill ni ha en riktigt nymålad toaupplevelse är det den toan ni ska gå på! Även toarullshållaren sitter på plats med papper i!


Tur är ju det med tanke på att Gabbi och jag hade vissa problem när vi skulle välja modell på de där toarullshållarna. Vi stod länge och kliade oss i huvudet på varuhusets toaavdelning. Till sist fastnade vi för en modell i silverfärgad plåt med lock som underlättar själva avrivningen av pappersrutorna.


Smarta som vi är så bestämde vi oss för att testa konstruktionen innan vi gjorde slag i saken. Vi skulle ha fyra toarullsmojänger så det var ju lite av en investering ändå.


Gabbi lyfte ut den spolformade delen som själva toarullen ska hänga på. Det var enkelt. Bara att lyfta på locket och haka loss spolen. Det var en lite egen modell med utseende ungefär som en brödkavel fast i metall då.


Gabbi höll i spolen, vände och vred på den. Jag tog också ut en spole och tittade noga. Det vi funderade på var hur man skulle få av kantbitarna för att kunna trä på toarullen. Gabbi började skruva frenetiskt i den ena brödkavelformade änden på sin spole. Det skruvades ordentligt medan vi båda mumlade att det var ju ett väldigt jobbigt sätt att byta rulle på.


Så hände något med Gabbis spole… Det blev en massa olika delar… metallbitar, skruvar och mojänger… Hoppsan…


I ungefär samma sekund kom jag på att man nog inte behövde skruva av den brödkavelformade kanten över huvud taget. Det var ju bara att trä på rullen från sidan…


Vi plockade snabbt ihop alla bitarna och skruvade ihop dem lite hur som helst. Brödkaveln såg inte alls ut som från början. Vi tittade oss omkring, hängde tillbaka spolen i hållaren och plockade snabbt ner fyra välpaketerade toarullshållare i silverfärgad metall med brödkavelformade spolar i vår vagn. Så drog vi snabbt vidare genom gångarna för att skruva lite på lamporna i lampavdelningen.


Det är lurigt på det där stället… Jag minns en annan gång då vi var på shoppingrunda i det stora möbelvaruhuset. Vi hade fyllt vagnen till brädden med saker som man kan ha användning för. Bara saxar stod kvar på listan. Saxar är väldigt bra att köpa där för de säljs i högar om fyra eller om det är fem stycken. Både billigt och bra!


Saxarna låg i en stor lår som stod direkt på golvet. Jag tog upp en bunt och satte fingrarna i saxens ”ögon” för att göra ett klipp test. Saxen gick inte att öppna en endaste millimeter. Det var konstigt tänkte jag och lade tillbaka saxarna. Jag tog upp en ny saxbunt, satte fingrarna i ”ögonen”- lönlöst. Saxarna öppnade sig inte ett dugg.


Vid det laget började jag tycka att det var underligt att alla saxar var lika tröga och jag började förmodligen se lite sur ut också. Jag tog upp en ny bunt, gjorde om testet med samma resultat. Argt vände jag mig om för att säga något surt till Gabbi. Bara för att upptäcka att hon står bakom ryggen på mig och hånskrattar.

Varför då kan man undra? Ja, det visade sig att alla saxar var hopspända med ett buntband om varje sats för att det skulle vara lite ordning i lådan. Inte så konstigt då att de inte gick att klippa. Hon som skrattade hade sett det hela tiden förstås.


Men man kan ju alltid klippa till någon istället…


Apropå buntband så köpte mina svärföräldrar en bäddsoffa på samma varuhus som inte gick att fälla upp och bädda. Det vill man ju ska fungera när det nu är en bäddsoffa. De fick ringa till avdelningen för klagomål för att få tag på en ”reparatör” som kunde hjälpa till. Det visade sig sedermera vara ett stort buntband runt bäddelen för att den skulle vara fixerad vid transporten hem.


Med detta vill jag ge några råd till er alla när ni nästa gång åker för att handla på det stora varuhuset där man kan göra många fynd, bara flanera eller helt enkelt göra bort sig. Skruva inte på saker i onödan. De flesta konstruktionerna har smarta lösningar! Leta efter buntbanden innan ni antar att sakerna inte fungerar! Till sist tänk efter vilken bil du åker dit i. I parkeringshuset under byggnaden ser man alltid folk som uppgivet står med möbelpaket som är ungefär fyra gånger större än bilen.


Lycka till!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards