Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 9 augusti 2010

Av Ulrika Pernler - 9 augusti 2010 19:15

  


Hej! Idag kom ett mail som handlade om en av våra gamla ridskolehästar Hagens Estep. En mycket omtyckt Connemaraponny som arbetade på ridskolan under en lång tid.


"Eppe" var född 1978 och i samma veva som vi bestämde att han skulle få bli pensionär så hörde Agneta av sig. Hon var hans första ägare och blev nu av slumpen också hans sista. Naturligtvis var det hos henne han skulle tilbringa sin pension!


I flera omgångar har Agneta hört av sig och lämnat rapporter om "Eppes" liv som gammal. Första gången skrev hon så här:


Jag tänkte bara hälsa att Estep fortfarande är i livet och har hunnit bli 28 år gammal. Han var rejält sjuk (en infektion) i julas vilket gjorde att han föll ur ganska kraftigt. Nu har han dock återhämtat sig och är precis lika tokig som vanligt. Det är oftast min dotter som rider honom numera och då bara promenader i skogen tillsammans med Mormor och hennes häst (en del trav och lite galopp blir det också förstås).

Har Estep inte blivit riden på ett tag får jag rida honom ett par gånger för annars brallar han så mycket att min dotter flyger av med buller och bång. Han är alltså sig lik.Estep har inte visat några hältor, ingen fång eller något annat som normalt drabbar ponnyer i hans ålder.
Många hälsningar Agneta, Esteps första och sista ägare


En annan gång skrev hon följande:

Ville bara meddela att Estep nu är 29 år och fortfarande lever ett lugnt liv hemma på gården. Han har numera förtroendet att röra sig fritt på gården (under viss uppsikt) då han inte ser någon anledning att rymma. Man ser att Estep börjar bli till åren nu. Han är inte lika smidig som förr och blir lite stel när han legat ner en längre stund. Trots att han är en mycket gammal man kommer vi att sätta igång honom lite sakta efter sommaren så får vi se hur det går.

Han verkar nöjd med livet och sin nya flickvän (en connemara som köpts från Strängnäs ridklubb) och vill helst gå och skrota tillsammans med henne och hans andra kompis Mackie. Men en promenad ut i skogen tillsammans med matte eller husse och hunden tackar han inte nej till. Ett fint pensionärsliv med andra ord!

Hälsningar Agneta, Esteps första och sista ägare


Så idag kom ett mail som gör en både sorgsen och glad:

Hej! Jag vill bara meddela att Estep nu på morgonen hoppade vidare upp till hästhimlen vid en ålder av 32 år. Han har mått mycket bra även de här sista åren och jag tyckte att han skulle få lämna jordelivet som en pigg och frisk gentleman. Så i morse lämnade han oss (ätandes sockerbitar) för att galoppera ut på nya äventyr över de evigt gröna ängarna. Estep saknas mig mycket, men jag vet att han har haft ett bra liv och fick sluta livet på bästa sätt, i lugn och ro tillsammans med sina kompisar hemma på gården.

Hälsningar Agneta (Esteps första och sista ägare)

 

Vilket fulländat hästliv!

 

Idag har det regnat i stora mängder. Men framåt kvällen upphörde det och solen tittade fram. Det luktade härligt av regnvåt natur och blommor och bär glittrade av vattendropparna som fortfarande hängde sig kvar.


          

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7 8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards