Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 27 augusti 2010

Av Ulrika Pernler - 27 augusti 2010 20:39

  

Hej! Imorgon blir det tävling på Lurbo. Första omgången i årets division 1 dressyr för häst. Vi är endast tre stycken i laget den första omgången på grund av lite bröllp och annat. Det blir Emilie på Lola, Anette på Russin och så jag och Rolle.


Rolle har badat svansen och står som bäst och torkar i sin box. Det brukar ta mest hela natten att få hans fagra hårsvall torrt igen. Imorgonbitti tar borstning av svansen vid. Sedan ska det flätas och knoppas och efter det tar Rolle själv över med vad han brukar kalla sin Rollerullprocedur. Han behöver nämligen rulla sig en fyra fem omgångar för att känna sig riktigt bekväm innan han far iväg på tävling.

Då blir knopparna så där härligt frissiga och svansen lite yvigare och har man riktigt tur så får han några dekorativa bajsfläckar på halsen och magen. Men man aska inte frångå sina principer och jag står beredd med ryktstenen, blekmedlet och potatismjölet.


På söndagen blir det lagtävlan igen , division III för häst i Frösåker också det dressyr. Så efter hemkomsten imorgon så badar vi iordning nästa häst och packar tävlingsutrustning. På måndag får ni nog lite närmare rapporter om utfallet från helgens tävlingar. Men ni kan i vilket fall börja hålla tummarna redan nu!


Ridskolehästarna går fortfarande ute på sommarbetena även om vi har börjat stödfodra dem en del inför övergången till höstrutinerna. Det är otroligt vad betet räckte bra trots den torra början på sommaren.


Lite höstlikt har det känts de senaste veckorna men ikväll när jag hade lektioner på utebanorna så kom solen fram och det var ett fantastiskt väder. Hoppas det håller sig någotsånär över helgen.

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7 8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards