Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 29 juli 2012

Jobbig natt för Poppe

Av Ulrika Pernler - 29 juli 2012 14:31

Hej! Jag är just hemkommen från en kortare semester och i morse satt jag i sadeln kvart över sju i vanlig ordning. Kul  att vara borta förstås men oj så fort man saknar hästarna. Jag förstår att jag fostrat min omgivning väl för alla hovar var minutiöst kratsade och vattenhinkarna fulla. Båda hästarna mådde toppen trots att de varit utan mig! Tänka sig. 


I torsdags fick Gabbis fina ”Cludden” Clandestino somna in efter att ha kämpat mot en mystisk blodsjukdom sedan tidig höst. Tänk vad ens förhoppningar kan ändras med tiden. Från att ena dagen ha en fin unghäst med hopp om en framtid på tävlingsbanan till att kämpa för att ens fina häst bara ska få lite ork till att vara häst. 


Vi saknar dig Cludden.

 

 


Igår hade Poppe lyckats få ett sår nedtill vid hoven. Veterinären fick komma ut till oss för att ta sig en titt. Poppe tycker det är sådär med veterinärer. Inte för att han har några dåliga erfarenheter utan mer för att han är en ganska känslig typ. 


Det slutade med att veterinären ordinerade resa till Ultuna för att göra rent och bandagera i lugn och ro. Stackars Poppe tycker inte om att åka transport heller och han brukar slippa det eftersom vi vet att det gör honom så orolig. Men ibland finns det inga alternativ. Så Poppe fick kliva på trailern med rätt så mycket övertalning och sedan fick han träffa veterinärerna på djursjukhuset för rengöring och bandagering av såret. 


Ännu värre var att klockan han bli så mycket att han fick sova över. 


I morse ringdes det från djursjukhuset och meddelades att Poppe var väldigt redo att åka hem. Sova borta hade inte varit så populärt. Så Gabbi, Niklas och jag tog trailern och åkte för att hämta Poppe med fingrarna korsade i hopp om att han skulle vilja kliva på. 


Poppe blev nöjd när han fick se oss och försökte gå ur boxen så fort vi öppnade den. Med tränset på huvudet så tågade han med stora steg mot trailern och gick så gott som rakt på för att åka hem. 


Några dagar i liten hage får det bli nu. Såret var inte så farligt efter att det blivit rengjort och upprensat och Poppe verkar inte vara bekymrad över det alls. Men eftersom det är rötmånad så fick han lite medicin för att förhindra infektion. Snart är han på banan igen och förhoppningsvis behöver han inte åka hemifrån igen på väldigt länge. 


Sommarlovet börjar gå mot sitt slut. Men några sköna veckor är kvar ännu. I morgon drar vi igång med några läger på ridskolan efter uppehållet i juli. Det blir ”Prova på läger” för den som är nyfiken på hur det är att rida och så blir det ”Egen häst läger” för den som har egen häst eller den som vill prova på allt som ingår i ha-häst-livet. 


Dessutom har jag Dressyrläger varje kväll under veckan och det ska bli så  svettigt! För dom som rider i vilket fall. Jag skulle tro att de alla är hemma och övar på plankan också eftersom de borde veta vid det här laget att det blir noggrann koll av magmusklerna.


För allas info så är detta plankan och har ni inte övat ännu så är det bäst att köra några pass redan ikväll!

 

 

Nästa vecka kör vi Kom igång läger och Kick Off läger. Det blir en Clinic med Nathalie Adelborg där alla som vill får komma. Kick Off gäster går gratis. Info om den lägger jag på hemsidan www.uppsalaponnyklubb.se imorgon. 


Det finns fortfarande möjlighet att vara med på några av ovanstående aktiviteter. För mer info hör av er til kontoret på upk@telia.com 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards