Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 4 juli 2013

Som när tandläkaren frågar om tandtråden...

Av Ulrika Pernler - 4 juli 2013 21:53

Hej! Det här med kläder och ridutrustning... Det finns ju precis hur mycket som helst i alla färger och material. Jag ska inte sticka under stol med att jag själv tycker det är roligt med en fin tröja eller ett träns i rätt färg till sadeln. Man kan matcha hur mycket som helst men som ni vet...less is more.


Det som är bra idag är att det finns ett rätt så stor utbud av ridsportaffärer inom rimligt avstånd och att flera av dessa säljer både billiga eller lite dyrare saker. Jag vet inte om saker var dyrare förr eller om man bara inte konsumerade i såna mängder som man gör idag. Förmodligen det senare.


Jag kommer ihåg när Gabbi och jag fortfarande delade på en ridkavaj. För det mesta hade vi åkt på samma tävlingar och då hon red C-ponny och jag D-ponny så fungerade det bra. Men så började jag rida mer och mer dressyr och Gabbi höll fast vid att hoppa.

Plötsligt en dag skulle vi åka åt helt varsitt håll. Jag skulle rida lag så jag fick ta kavajen medan Gabbi fick låna av en klubbkompis som skulle till samma tävling som hon. Naturligtvis blev det så att både Gabbi och klubbkompisen placerade sig i samma klass och samma kategori.

Så Gabbi var tvungen att själv gå till domaren som satt i domartornet (jag kommer i håg att man hade sån väldig respekt för domaren) och så fick hon be om dispens att ta emot priset iklädd klubbtröja. Hon tyckte det var så pinsamt att mamma och pappa tog med henne till ridsportaffären samma vecka och köpte henne en egen kavaj.


Idag har Gabbi och jag fortfarande varsin kavaj. Det blir lättast så. Annars delar vi på mycket som exempelvis flugspray, kraftfoder och hästgodisar.


Apropå hästgodisar så kollade jag tänderna på Lusen för ett par veckor sedan. Jag tyckte han hade ändrat sitt tuggmönster vilket kan vara ett tecken på att det är något som inte är helt bra inne i munhålan. Så veterinären fick komma och ta en koll. Men det såg så fint ut.

-När var det du märkte att han tuggade konstigt, sa veterinären.

-Jo, mest när han får sina hästgodisar, svarade jag.

Veterinären tittade strängt på mig.

-Hästgodisar?

Jag fann mig snabbt, ni vet precis som när tandläkaren frågar om tandtråden.

-Jamen bara på lördagar förstås! Jag såg hur veterinären sänkte garden.

Phiu! Jag skyndade mig att byta ämne. Tur att veterinärer inte vet att varje dag är en hästlördag!


En sak som Gabbi och jag inte delar på är hästschampo. Hon vill inte använda mitt Skimmelschampo för hon är rädd för att hennes häst ska tappa färgen av det. Fast egentligen tror jag inte det är någon fara. Såna där schampon fungerar inte .Det vet jag eftersom jag använde ”Vo5 bevara färgerna” på min gråskimmel förut men han blev ju vit ändå.


Men jag är glad att jag får ha schampot ifred för det är rätt så dyrt.


I morgon åker jag tillbaka till Enköping där jag just nu håller WE-läger för ett gäng hästar och ryttare. På eftermiddagen blir det WE-tävling och då ska jag döma. Efter det ska jag hem till stallet och bada Lusen som ska tävla på lördag och till sist ska jag hem till familjen och själv hoppa i badet efter en lång dag. Jag ska däremot inte ta av skimmelschampot utan av ”bevarafärgernaschampot”. För tänk om jag har fel angående funktionen... Jag har nämligen på sistone upptäckt ett litet problem med att den naturliga ursprungsfärgen i mitt hår verkar falna allt mer och mer. Men det passar väl fint för en medlem av Team Tant i och för sig.


Nedan en bild på Ridkavajen när det var min tur att ha den!! 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards