Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 31 maj 2008

Visuallisera alltid innan du rider in på banan!

Av Ulrika Pernler - 31 maj 2008 16:07

Hej! I morgon har vi dressyrtävlingar på hemmaplan. En LB:2 och en LB:3 blir det. Det är många UPK:are som ställer upp och slåss om priserna.


Har hört att det kan bli uppemot 30 grader varmt... Några av morgondagens tävlande fasar säkert för huruvida dom ska få solsting/ värmeslag eller helt enkelt bara flyta bort i en svettpöl.


Själv tänker jag vända värmen till min fördel. Jag har nämligen gjort upp en plan. Jag ska proppa i Ronaldhino en massa hö till frukost och så hoppas jag på extrem hetta. På det viset tror jag att han kommer att bli alldeles lagom trött eller ännu bättre lite trög.


Vi kommer att skrida in på banan i en lugn trav och rida precis rakt mot domaren utan att ens höja på ögonbrynen. Jag kommer även att kunna stanna om inte precis vid x så ändå medan jag fortfarande är på medellinjen. Jag ser framför mig hur jag hinner med att lägga alla volter där dom ska vara. Jag kommer att rida en lugn och värdig galopp och kanske hinner jag vända på huvudet och le stort mot domaren när jag rider förbi.

I bakgrunden spelas vacker harpamusik.


Så blir det i morgon tänker jag och det känns verkligen bra eftersom tidigare tävlingar har avridits i ett helt annat tempo till vilket man skulle behövt spela introt till "bröderna Cartwright".


Utifall att Ronaldhino trots harpamusiken beslutar sig för att gå i ett Bröderna Cartwright tempo så undrar jag vilket intryck det kommer att ge domaren. Antingen tycker hon att det är vågat och nytänkande eller så tycker hon att det är helt knäppt. Vilket det också är!


Fast det kanske skulle bli ännu värre tvärt om. Ifall Ronaldhino blir så trög och trött som jag hoppas och så klämmer man på Bröderna Cartwright i högtalarna. Det skulle ju kunna kännas lätt stressande och väldigt förvirrat.


Nu vet jag inte vem som har valt musiken till i morgon. Jag får väl titta in i sekretariatet i mogon bitti och lägga fram några passande låtar. Då kan ju dom som sköter musiken kolla hur det ser ut när vi rider runt banan innan start. Ser det lugnt eller hysteriskt ut? Så slänger man i skivan i sista sekunden. Det blir lite av en chansning.


I ärlighetens namn ska jag säga att det inte spelar ett dugg roll vilken musik som spelas för när man rider så är man så koncentrerad att man inte hör en enda ton eller annat.


Fast vid närmare eftertanke, ska man skena runt banan och uttrycka sig konstnärligt genom att göra diverse språng, hopp och krusiduller kan det vara rätt så coolt med Bröderna Cartwright i bakgrunden...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards