Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 10 maj 2008

Av Ulrika Pernler - 10 maj 2008 19:38

Hej! Vilken fantastisk sommardag idag den 10 maj! Vi "vuxen-UPK:are" har varit i Bälinge och tävlat dressyr. Det var andra omgången i allsvenskans division 2 och vi svettades något grymt på de öppna fälten vid Eke, Bälinge.


Ronaldhino och jag var ute för att lufta oss i förklassen, en LB:3. Det var Rolles tredje start i livet och efter en mycket pigg vecka med många luftfärder kändes det spännande att sitta upp i sadeln.


Framridningen förflöt långt över förväntan och jag varvade ridningen med vätskeintag i stora mängder. Så blev det min tur och jag lirkade in Ronaldhino på banan för att rida runt staketen ett par varv.

Det fanns många spännande skuggor att hoppa över och blommor att krumma sig för.


Domaren blåste till start och Ronaldhino tog ett förskrämt skutt in på banan. Där var vi igång!


Första målet var att springa fram mot den otäcka domarkuren vilket vi också gjorde på ett snyggt sick sack spår. En snabb sväng till vänster och sedan hoppa inåt i hörnet.

Vid andra bokstaven gjorde vi en bit av den tänkta volten innan vi också visade bra balans på endast två ben. Borde ge dubbla poängen men det blev bara en trea...!


Halten blev bra och vi fick en sjua. Så var det dags att öka traven och det gjorde vi! Avslutade också diagonalen med några schyssta luftsprång och så ett nytt hörn att kasta sig in ifrån. Tre igen...

Så kom fyra serpentinbågar där vi återigen visade fin balans på två ben och en snygg snurr hela varnet runt.


Skritten kändes lugn och Ronaldhino fick en välbehövlig paus efter att ha gett järnet i den första delen av programmet.

Redan i den första galoppvolten visade vi dock att det fortfarande fanns lite krut kvar genom att hastigt byta färdriktning efter den första halvan.


För säkerhets skull fortsatte vi att växla mellan treor och sjuor i galopprogrammet. Efter en fin galoppökning och en lyckad upptagning som avslutning kunde vi ställa upp och säga adjö till domaren.

Ronaldhino sträckte stolt på halsen och skrittade lugnt ut från banan.


Vi var båda mycket nöjda med vår uppvisning. Jag var nöjd eftersom Rolle kändes fin och avspänd mellan sina utspel på banan. Rolle å sin sida var nöjd över att ha pressat in så många extranummer i ett relativt kort program.

Önskar att det fanns en klass för oss som rider unghäst där man kunde få improvisera lite mer. Då tror jag att vi skulle få full pott!


Kan också berätta att det fanns fler duktiga UPK:are i klassen. Sara och Lola var till exempel tvåa efter att endast ha utfört de rörelser som ingick och det på ett bra sätt dessutom!


LA:4 hette dagens andra klass som också var lagklass. Exakt samma lag som förra omgången var det. SAra och Lola, Elvira och Goliath, Linnea och Camomill samt Anette och Rioja.


Uppsala Ponnyklubb har inte i år heller någon junior i laget. Det beror förmodligen på att våra juniorer väljer att rida ponnyer. Laget junior räknas upp rejält i poäng ,vilket kan göra det svårt för laget att få ihop tillräckligt med poäng för placering om man inte har någon junior.


Men det var fyra envisa ryttare och hästar som hade blodad tand från förra omgångens andraplacering.


När klassen slutade stod Sara och Lola som trea på prispallen. Elvira och Linnea delade på fjärdeplatsen. Detta räckte till en andraplats för laget även denna gång vilket betyder direktbiljett till A-finalen.

Snyggt jobbat!!!


En mycket varm dag men också en mycket bra dag är nu till ända.

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards